راهنمای کامل تهیه نقشه یو تی ام (UTM) با مهر کارشناس رسمی دادگستری (امور ثبتی)
- میلاد سعادتی
- اردیبهشت ۸, ۱۴۰۳
- املاک پردیس در چاف و چمخاله
نقشه یو تی ام (UTM) عبارتی است که این روزها زیاد میشنویم. همچنین با افراد زیادی روبرو شدهایم که تحت عنوان نقشه UTM یا ماده ۱۴۷ نقشههای مختلفی در دست دارند و باز هم با مشکل مواجه هستند. در این مقاله قصد داریم شما را با تاریخچه پیدایش ماده ۱۴۷ و ماده ۱۴۸ و کاربرد آنها آشنا کنیم. در ادامه نیز روند درخواست صدور سند مالکیت را مرور خواهیم کرد. پس ابتدا تعریفی ساده از نقشه UTM برای شما بیان میکنیم.
نقشه یو تی ام (UTM) چیست؟
نقشه یو تی ام یا همان نقشه UTM درحقیقت نقشهای است که در مقیاس بزرگ از یک ملک تهیه شده و در آن موقعیت ملک و مجاوران آن با مختصات دقیق و در سیستم تصویر UTM مشخص شده است. این نقشه به مالکین کمک میکند تا بتوانند موقعیت ملک خود را بصورت دقیق مشخص کرده و با استفاده از نقشه UTM بتوانند سند مالکیت اخذ کنند. مشخصاتی که به این شکل در نقشه ثبت میگردد مبنای تعیین مساحت ملک در سند مالکیت شده و به همین دلیل دقت برداشت اطلاعات مختصات در نقشه UTM از اهمیت خاصی برخوردار است. بهترین راه برای اطمینان از صحت برداشت اطلاعات مختصات و تضمین دقت و کیفیت کار این است که قبل از انجام این کار با مهندس نقشهبردار مشورت نموده و برای انجام این کار از کسانی استفاده کنیم که دارای پروانه نظام مهندسی بوده یا کارشناس رسمی دادگستری هستند.
مشکلات نداشتن سند قطعی برای مالکین
هنگامی که ملک فاقد سند قطعی باشد مزایای بسیاری را از دست میدهد. از اینرو هزینهکردن برای تهیه نقشه یو تی ام و تهیه مستندات متقن جهت دریافت سند، در صورت استفاده از مشاورین باتجربه، یک سرمایهگذاری محسوب میشود.
بطور خلاصه مشکلاتی که مالکین املاک فاقد سند با آن روبرو هستند عبارت است از:
مواجهه با مشکلات مختلف هنگام استفاده از تسهیلات بانکها
عدم امکان دریافت گواهی پایانکار از شهرداری
مشخص نبودن ابعاد و مساحت دقیق ملک در انواع معاملات مرتبط با ملک
عدم امکان سرمایهگذاری در ملک و انجام ساخت و ساز
مزیت تهیه نقشه یو تی ام برای مالک
در حقیقت تهیه نقشه یو تی ام بیشتر از هرکسی برای مالک مزیت محسوب شده و کاربردهای زیادی برای او دارد. از نگاه کلی میتوان گفت که مالک با تهیه این نقشه هویت مشخصی برای ملک خود ایجاد میکند و امکان سوءاستفاده اشخاص دیگر را نیز بهاندازه قابل توجهی کاهش میدهد. بطور مشخص میتوان گفت مالک با تهیه نقشه یو تی ام مزایای زیر را به دست میآورد:
استقرار ملک و تعیین موقعیت دقیق آن
مشخص شدن مساحت دقیق ملک جهت استفاده در قراردادهای مرتبط با ملک، اعم از اجاره و خرید و فروش آن
جلوگیری از بروز تعارض ملک و جابجایی مختصات آن و به حداقل رسیدن اختلافات ملک
چرا به این نقشه، نقشه یو تی ام (UTM) میگویند؟
نقشههایی که جزئیات بیشتری را در خود نشان میدهند، مانند نقشههای با مقیاس ۱:۱۰۰ و ۱:۵۰۰ و ۱:۱۰۰۰ و ۱:۲۰۰۰ محدوده وسیعی را شامل نمیشوند. معمولاً برای نشان داده محدودههای کوچک، مانند موقعیت یک ملک و همسایگان آن و یک شهرک یا محله از نقشههایی با مقیاسهای ذکر شده استفاده میشود. به این نقشهها اصطلاحاً نقشههای بزرگمقیاس میگویند. در این نقشهها از سیستمهای تصویری مانند سیستمتصویر یو تی ام استفاده میکنند که مختصات آنها با مختصات سیستمهای محلی اختلاف چندانی نداشته باشند. در این نقشهها طول نمایش داده شده در نقشه، با طول واقعی اختلاف چندانی ندارد.
مقیاس نقشه چیست؟
در واقع نقشه یو تی ام یک نقشه بزرگمقیاس است که چون مختصات گوشههای ملک و سایر عوارض ترسیمشده در آن در سیستمتصویر یو تی ام قرار دارند تحت عنوان نقشه یو تی ام نام گرفته است. درحقیقت از لحاظ علم ژئوماتیک و نقشهبرداری عبارتی مانند نقشه یو تی ام معنای درستی ندارد. اما چون این عبارت بسیار مورد استفاده قرار گرفته و مصطلح شده است، از آن استفاده میکنیم.
آیا برای تایید نقشه یو تی ام مهر کارشناسی رسمی نیاز است؟
در موارد متعددی مالکین بهدنبال تهیه نقشه یو تی ام هستند. واقعیت این است که در برخی از موارد مهر کارشناس رسمی دادگستری نیاز نیست و اگر در این موارد هزینهای بابت مهر دریافت شود توجیه هزینهای ندارد.
اگر هدف از تهیه نقشه یو تی ام ارائه آن برای اخذ سند تکبرگ باشد، نقشه با مقیاس ۱:۵۰۰ بههمراه جانمایی روی نقشههای ثبتی تهیه شده و نیازمند مهر و تائید کارشناس رسمی دادگستری رشته امور ثبتی میباشد. همچنین اگر پس از مراجعه به اداره منابع طبیعی جهت تعیین نوع کاربری نیازمند تهیه نقشه یو تی ام باشید، با هماهنگی کارشناس مربوطه مهر و تائید کارشناس دارای پروانه نظام مهندسی نقشهبرداری هم کفایت میکند. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله زیر را مطالعه نموده و یا با کارشناسان ما در این رابطه مشورت نمائید.
محاسبه هزینه و قیمت تهیه نقشه یو تی ام (UTM)
هزینه و قیمت تهیه نقشه یو تی ام (UTM) با توجه به میزان فعالیتی که برای برداشت مختصات دقیق گوشههای ملک با استفاده از جی پی اس دقیق یا دوربین نقشهبرداری(توتال استیشن) موردنیاز است، محاسبه میگردد.
تعرفه برای املاک با حداکثر ۶ نقطهی کنج، حداکثر اختلاف ارتفاع ۳ متر در کل مساحت ملک، حداقل عوارض در عرصه با حداکثر ۳ مرتبه جابجایی دوربین توتال استیشن، دسترسی آسان به همه نقاط(خصوصاً بام) میباشد. میبایست در نظر داشته باشید در صورتی که هنگام حضور کارشناس در محل شرایط پیشفرض تعرفه تغییر یابد با توافق طرفین نسبت به تعدیل مبلغ دریافتی اقدام خواهد شد.
تشریح ماده ۱۴۷ و ماده ۱۴۸
به دلیل حجم بالای اراضی و اعیان فاقد سند و مراجعه مالکین و متصرفین این املاک به ادارات ثبت، قانونگذاران بر آن شدند تا قوانینی را در راستای تسهیل و تثبیت مالکیت این افراد و صدور سند مالکیت رسمی مصوب کنند. به همین دلیل، در سال ۱۳۵۱، موادی به قوانین موجود ثبتی آن زمان، که مصوب سال ۱۳۱۰ بود، اضافه کردند. ماده ۱۴۷ و ماده ۱۴۸، جزء موادی بودند که در سال ۱۳۱۰ به قانون افزوده شدند. مواد ۱۴۷ و ۱۴۸، به منظور جلوگیری از عملکرد افراد سودجو که بطور غیرقانونی اقدام به تملک املاک افراد دیگر مینمودند، و یا بدون اجازه در املاک مشاعی اعیانی احداث کرده بودند، تصویب شده بود. این مواد، محدود به بعضی از شهرهای کشور می شدند و مقرر گردیده بود تا ۳ سال از تاریخ تصویب، اجرا شوند. توضیح اینکه ماده ۱۴۷ مربوط به صدور سند املاک شخصی و ماده ۱۴۸ در خصوص صدور سند برای املاک وقفی دولتی و املاک متعلق به شهرداری می باشد.
در ادامه، در سال ۵۷، اجرای ماده ۱۴۸ تا ۳ سال دیگر، تمدید شد و به کلیه نقاط کشور تسری یافت. در سال ۵۸، این بازه زمانی به ۵ سال افزایش یافت (تا آخر سال ۶۳)، لیکن به دلیل نیاز مردم، اصلاحاتی روی ماده ۱۴۷ و ماده ۱۴۸ انجام گردید و در سال ۶۵ به تصویب رسید. مطابق آن صاحبان زمینهای با سند عادی و نیز مالکان ساختمانهای احداثشده روی زمینهایی که به دلایل قانونی، امکان صدور سند مالکیت برای آنها امکان پذیر نبود، میتوانستند سند مالکیت بگیرند.
مدتی بعد، مجدداً اصلاحاتی روی این دو ماده انجام گرفت و در سال ۷۰ مورد تصویب واقع شد. مطابق ماده ۱۴۷ اصلاح شده، چنانچه تا ابتدای سال ۷۰، اعیانی بر روی زمینی احداث شده بود و همچنین اراضی کشاورزی و باغها، اراضی خارج از بافت شهرها و حریم آنها که تا ابتدای همین سال، خریداری شده بودند و مالکان آنها به دلیل موانع قانونی نتوانسته بودند، سند مالکیت بگیرند، می توانستند از ماده ۱۴۷ استفاده کنند و املاک خود را تعیین وضعیت کنند. بار دیگر، به دلیل جلوگیری از سوء استفاده بعضی افراد از مواد ۱۴۷ و ۱۴۸، اصلاحاتی روی آنها که در سال ۷۰ مصوب شده بودند، انجام شد. در سال ۷۸ نیز این اصلاحات به تصویب نهایی رسید و به مدت ۵ سال تمدید گردید.
گروه انبوه سازان و املاک پردیس
بهترین املاکی که اخیرا توسط پردیس معرفی شده
ویلا دوبلکس بانور پردازی مدرن دارای تراس بزرگ در شهرساحلی چاف
تختخواب ها:
۳
حمام ها:
۲
مترمربع:
۲۸۲
فاطمه آژده
۲ روز قبل
خانم برزویی
۷ روز قبل
خانم برزویی
۱ هفته قبل
خانم برزویی
۱ هفته قبل
خانم برزویی
۲ هفته قبل
خانم برزویی
۲ هفته قبل
خانم برزویی
۲ هفته قبل
خانم برزویی
۴ هفته قبل
خانم برزویی
۴ هفته قبل
فروش ویلا دوبلکس با نورپردازی مدرن در چاف
۱ آذر ۱۴۰۳
بدون دیدگاه
تأثیر تغییرات اقلیمی بر ارزش املاک: آیا باید نگران باشیم؟
۲۹ آبان ۱۴۰۳
بدون دیدگاه
خرید زمین سرمایهگذاری در لنگرود: چرا باید در لنگرود زمین بخریم؟
۲۸ آبان ۱۴۰۳
بدون دیدگاه