نکات تخصصی نور پردازی نمای ساختمان
- Hamed Daneshmand
- مهر ۱۰, ۱۴۰۳
- املاک پردیس
امروزه نورپردازی یک بخش جداییناپذیر هر بنا است.رفته رفته با پیشرفت تکنولوژی و نوآوریهای جدید، تحولات عظیمی در حیطه نورپردازی نمای ساختمان رخ داد و ذهن معماران ساختمان را نیز درگیر کرد.در حال حاضر طراحی نمای ساختمان یا نورپردازی نمای ساختمان (Lighting) از جایگاه ویژهای برخوردار است.زیرا نمای ساختمان اولین عامل ارتباطدهنده و جذبکننده افراد با ساختمان است. این توجه روز افزون به نورپردازی بیدلیل نیست، با این ابزار نه تنها ظاهر یک بنا مورد توجه قرار میگیرد بلکه مکمل معماری آن نیز میباشد. گاهی شنیده میشود که نمای ساختمان، معرف نوع و کیفیت ساختمان هست.بر همین اساس در حین طراحی نما باید به نمای روز و شب یک ساختمان توجه کرد.نورپردازی یک ساختمان در شب، مسئله بسیار حساستری در طراحی نما است.نورپردازی اصولی میتواند یک ساختمان معمولی را به یک جاذبه توریستی در شب تبدیل کند.
درحالیکه نورپردازی غیراصولی، یک ساختمان بسیار زیبا را به یک منظره ترسناک در شب تبدیل میکند. جالب است بدانید که در ماجرای زیباسازی ساختمانها مزایای دیگری نظیر کاهش هزینهها، ایجاد جذابیت، تحولات بصری و کاهش انرژی ایجاد شد.بنابراین ایدهپردازان نورپردازی نمای ساختمان با یک تیر چند نشان زدند
نورپردازی استاتیک
بهتر است بدانید رنگ، شدت و جهت نور مهمترین مواردی هستند که تکنیکهای مختلف نورپردازی را از یکدیگر متمایز میکنند. در واقع اگر به هر یک از این سه عامل توجه نشود؛ نورپردازی انجام شده اشتباه خواهد بود. بر همین اساس در روش نورپردازی ثابت؛ رنگ، شدت و جهت تابش نور تغییر نمیکنند و همواره ثابت هستند. به بیان دیگر نورپردازی انجام شده یک حالت دارد و تحت هیچ شرایطی، تغییر نمیکند. نورپردازی ثابت هم شامل دو روش مختلف است که در ادامه مطلب به آنها اشاره میکنیم:
نورپردازی ثابت تک رنگ
چنانچه برای نورپردازی نمای یک ساختمان فقط از یک طیف رنگ استفاده شود؛ نورپردازی از نوع ثابت تک رنگ است. توجه داشته باشید در این نوع نورپردازی علاوه بر استفاده از رنگهای اصلی، میتوان رنگهای ترکیبی نیز ایجاد کرد. بر همین اساس از چیپهای LED مختلف در یک چراغ استفاده میشود تا یک رنگ جدید ایجاد شده و نورپردازی متفاوتی نسبت به آنچه که رایج است انجام شود.
نورپردازی ثابت چند رنگ
نکته مهمی که در مورد نورپردازی نمای یک ساختمان وجود دارد؛ در نظر گرفتن معیارهای مختلف برای طراحی نورپردازی اصولی و مناسب است. برای مثال نورپردازی نمای یک ساختمان اداری باید با مسکونی متفاوت باشد. از جمله دیگر مواردی که بر نورپردازی نما تاثیر دارند میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- ابعاد و زاویههای هندسی
- جنس و رنگ کامپوزیت یا سنگ نمای به کار رفته
- المان هدف برای نورپردازی
- لزوم نشان دادن تفاوتهای موجود در نمای ساختمان
بنابراین با توجه به اینکه در نورپردازی ثابت هیچ یک از موارد شدت، رنگ و جهت تابش نور در نمای یک ساختمان تغییر نمیکند؛ میتوان به کمک نورپردازی ثابت چند رنگ؛ زاویههای هندسی، تفاوتهای موجود در نما و حتی جنس سنگ و فلز به کار رفته در نمای ساختمان را بهتر نشان داد، زیرا در این روش نورپردازی از چند رنگ مختلف استفاده میشود.
نورپردازی دینامیک
در کنار تکنیکهایی که برای نورپردازی ثابت نمای ساختمان وجود دارند، تکنیکهای متغیر نیز مورد استفاده قرار میگیرند. در نورپردازی متغیر نمای یک ساختمان؛ رنگ، شدت و جهت تابش نور منابع نوری یا همان چراغها تغییر میکنند. از این روش نورپردازی ساختمان معمولا برای ساختمانهایی با کاربری تفریحی، تجاری، گردشگری و به طور کلی ساختمانهایی که به جلب توجه نیاز دارند استفاده میشود. نورپردازی متغیر نیز شامل دو روش مختلف است که در ادامه مطلب به آنها اشاره میکنیم:
نورپردازی متغیر RGB
در این روش نورپردازی نمای ساختمان در تمام پیکسلهای نوری به صورت هماهنگ و یکنواخت تغییر رنگ رخ میدهد. با توجه به اینکه چراغهای RGB قابلیت دستور پذیری ندارند؛ به همین علت تغییر رنگ نور عمدتا بین سه رنگ نامبرده در ادامه مطلب رخ میدهد:
- آبی
- سبز
- قرمز
بنابراین میتوان گفت نورپردازی RGB سادهترین تکنیک نورپردازی متغیر است، زیرا چراغهای RGB قابلیت دستور پذیری ندارند.
نورپردازی متغیر آدرس پذیر
کاملترین روش نورپردازی نمای ساختمان؛ تکنیک آدرس پذیر یا همان دستور پذیر است. با توجه به اینکه روش آدرس پذیر یک تکنیک نورپردازی متغیر محسوب میشود؛ دارای قابلیتهای نامبرده در ادامه مطلب است:
- یک یا چند چراغ میتوانند مستقل از سایر چراغها؛ یک پیکسل نوری تشکیل داده و دستور مختص به خود را داشته باشند.
- رنگ، شدت و جهت تابش نور در این روش تغییر میکند.
- این روش نورپردازی به یک سیستم مرکزی برای فرمان دادن و کنترل کردن نیاز دارد.
- تعریف افکتها، پیکسلهای نوری و هر دستور دیگری از طریق کامپیوتر در این روش انجام میشوند.
- ساختمانهای با کاربری گردشگری، تفریحی و تجاری از جمله ساختمانهای هدف روش نورپردازی متغیر آدرس پذیر هستند.
بهتر است بدانید با توجه به قابلیتهایی که این روش نورپردازی دارد؛ میتوان نوشتهها و تصاویر مختلف را مانند یک بیلبورد تبلیغاتی یا یک تلویزیون بزرگ بر روی نمای ساختمان نمایش داد. در واقع ساخت تلویزیونهای شهری و بیلبوردهای تبلیغاتی نیز الهام گرفته از همین روش نورپردازی است.
نکات مهم در نورپردازی ساختمان
برای اینکه نمای یک ساختمان نورپردازی اصولی، زیبا و در عین حال مقرون به صرفه داشته باشد؛ باید یک سری نکات مهم در طراحی و اجرای نورپردازی در نظر گرفته شوند. از جمله مهمترین نکات نورپردازی نمای ساختمان میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- توجه به جنس و رنگ مصالح
- توجه به زاویهها و ویژگیهای هندسی نما
- خودداری از شلوغ سازی نورپردازی
- در نظر گرفتن هدف (صرفا زیبایی نما یا توجه به المانها)
- رنگ، شدت و جهت تابش نور
- ارتفاع ساختمان
- عدم استفاده از چراغهای خورشیدی به دلیل محدودیت جذب نور در روزهای ابری
- پنهان بودن منابع نوری
- توجه به کاربری ساختمان
- در نظر گرفتن برند چراغهای مورد نیاز
- توجه به هزینه نورپردازی
بنابراین با در نظر گرفتن این موارد، انجام بررسیهای اصولی و مشورت کردن با یک تیم حرفهای طراحی و اجرای نورپردازی؛ میتوانید در کنار مقرون به صرفه بودن نورپردازی انجام شده، نمای ساختمان را زیباتر کرده و باعث جلب توجه مردم به ساختمان شوید.
روش نورپردازی نمای ساختمانهای مختلف
بهتر است بدانید امروزه برای نورپردازی نمای ساختمانهای مختلف از طراحیهای متفاوتی استفاده میشود. در واقع نورپردازی یک ساختمان مسکونی با یک ساختمان اداری و از طرفی نورپردازی خانه حیاطدار یک طبقه با دو طبقه میتواند متفاوت باشد. همین تفاوتهاست که زیبایی نمای یک ساختمان را افزایش میدهد. به همین علت در ادامه مطلب به بررسی جزئیات نورپردازی ساختمانهای مختلف میپردازیم:
نورپردازی ساختمان مدرن
امروزه اغلب ساختمانهایی که ساخته میشوند؛ نمایی مدرن دارند و دیگر از طراحیهای ساده و استفاده از مصالح ساختمانی یک رنگ، چندان خبری نیست. ساختمانهای مدرن؛ نماهایی جدید، ویژه و در عین حال جذاب دارند و اجرای طرحهای هندسی منحصر به فرد در آنها جای خود را به نماهای ساده و یکنواخت داده است. از طرفی نمای مدرن یک ساختمان در طول روز به راحتی دیده میشود. ولی در شب تمام زیباییهای چنین نماهایی به چشم نمیآید. بنابراین برای تکمیل زیبایی و جلوه نمای مدرن ساختمانها باید از نورپردازی اصولی استفاده کرد و چند نکته نامبرده در ادامه مطلب را نیز در نظر گرفت:
- توجه به طرح و المانهای نما
- انتخاب تجهیزات نور و روشنایی مناسب
- انتخاب روش نورپردازی مناسب مانند روش متغیر آدرس پذیر
- توجه به ارتفاع ساختمان
- توجه به بودجه
بنابراین به کمک یک روش نورپردازی اصولی و اجرای حرفهای آن میتوان نمای ساختمانهای مدرن را بیشتر از آنچه که هستند؛ جذاب کرد. نوع نورپردازی باید متناسب با ویژگی های نمای ساختمان انتخاب شود. نور باید به طور یکنواخت و بدون ایجاد سایه در نمای ساختمان توزیع شود. رنگ نور باید متناسب با رنگ نمای ساختمان انتخاب شود. نورپردازی باید با رعایت مسائل ایمنی انجام شود.
- نورپردازی نمای ساختمان با استفاده از جت لایت، پروژکتور و وال واشر: این روش برای برجسته کردن ویژگیهای خاص نمای ساختمان مانند ورودی، پنجرهها و مجسمهها استفاده میشود.
- نورپردازی نمای ساختمان با استفاده از چراغ های خطی: این روش برای برجسته کردن خطوط و حجمهای نمای ساختمان استفاده میشود.
- نورپردازی نمای ساختمان با استفاده از چراغهای سقفی یا دیواری: این روش برای روشن کردن کل نمای ساختمان است.
نورپردازی ساختمان کلاسیک
به طور کلی میتوان گفت نماهای کلاسیک دارای ستونها و طاقهای مختلف و در اندازههای متنوع هستند و همین موارد هم اصلیترین عناصر یک نمای کلاسیک محسوب میشوند. نمای کلاسیک معمولاً از خطوط و اشکال پیچیده تشکیل میشود و از موادی مانند سنگ، آجر و چوب در ساخت آن استفاده میشود. نورپردازی مناسب میتواند این ویژگیهای نمای کلاسیک را برجسته کند و جلوهای خاص به آن ببخشد. بنابراین به کمک نصب چراغ بر پایه ستونها و ایجاد نورهای مخفی میتوانید نمای کلاسیک ساختمانها را نورپردازی کنید.
نکات نورپردازی نمای کلاسیک
- نوع نور مناسب را انتخاب کنید. نور زرد به طور کلی برای نماهای کلاسیک مناسبترین انتخاب هستند، زیرا فضایی گرم ایجاد میکند. با این حال، ممکن است بخواهید از دمای رنگ خنکتر برای برجسته کردن ویژگیهای معماری خاص نیز استفاده کنید.
- از تکنیک های نورپردازی مختلفی استفاده کنید. ترکیبی از نورپردازی بالا، پایین و تأکیدی میتواند برای ایجاد یک طرح نورپردازی نمای خیره کننده استفاده شود. نورپردازی از بالا برای برجسته کردن شکل کلی ساختمان استفاده می شود، در حالی که نورپردازی از پایین برای ایجاد جلوهای چشمگیرتر است. نورپردازی تأکیدی برای برجسته کردن ویژگیهای خاص مانند ستونها، درها یا پنجرهها است.
- به مقیاس ساختمان توجه کنید. هنگام انتخاب وسایل روشنایی و قرارگیری آنها، مهم است که به مقیاس ساختمان توجه کنید. به عنوان مثال، از وسایل کوچک روی یک ساختمان بزرگ استفاده نکنید، زیرا نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
- به محیط اطراف توجه داشته باشید. هنگام روشن کردن نمای خود، مهم است که به محیط اطراف توجه داشته باشید. به عنوان مثال، اگر ساختمان شما در یک منطقه مسکونی قرار دارد، لازم نیست آن را خیلی روشن کنید.
- از وسایل روشنایی با کیفیت بالا استفاده کنید. هنگام سرمایه گذاری در نورپردازی نمای، مهم است که از وسایل روشنایی با کیفیت بالا که برای نصب در بیرون طراحی شدهاند، استفاده کنید.
- از تقارن استفاده کنید. نورپردازی متقارن میتواند به ایجاد حس تعادل و هارمونی در نمای شما کمک کند.
- ویژگیهای معماری را برجسته کنید. از نورپردازی نمای برای برجسته کردن ویژگیهای معماری منحصر به فرد ساختمان خود استفاده کنید. به عنوان مثال، می توانید از نورپردازی بالا برای برجسته کردن ستونها یا قوسها یا نورپردازی پایین برای برجسته کردن درها یا پنجرهها استفاده کنید.
- نقطه کانونی ایجاد کنید. از نورپردازی نمای برای ایجاد نقطه کانونی در نمای خود استفاده کنید. این میتواند یک ورودی اصلی، یک مجسمه یا ویژگی مهم دیگر باشد.
- از تایمر استفاده کنید. برای نمای خود یک تایمر یا سنسور فتوسل تنظیم کنید تا به طور خودکار روشن و خاموش شود. این کار باعث صرفه جویی در انرژی و کمک به جلوگیری از آلودگی نور میشود.
- از نورپردازی رنگی استفاده کنید: نورپردازی رنگی راه خوبی برای افزودن جذابیت و شخصیت به نمای شما است. با این حال، مهم است که از رنگهای متناسب با رنگ نمای خود استفاده کنید.
- از نورپردازی خلاقانه استفاده کنید: نورپردازی نمای میتواند یک فرصت عالی برای استفاده از خلاقیت شما باشد. با آزمایش ترکیبات مختلف نور و وسایل روشنایی، میتوانید یک طرح نورپردازی منحصر به فرد ایجاد کنید که ساختمان
نورپردازی نمای ساختمان یک طبقه
نورپردازی ساختمانهای یک طبقه هم به اندازه ساختمانهای چندین طبقه و برجها اهمیت دارد. به همین علت استفاده از یک روش نورپردازی و انتخاب رنگ نور مناسب برای روشن شدن چارچوب پنجرهها و زوایههای نمای ساختمان؛ باعث افزایش زیبایی و جلوه نمای این ساختمانها میشود.
نورپردازی نمای یک ساختمان یک طبقه میتواند به شیوههای مختلفی انجام شود تا زیبایی و قدرت تاثیر گذاری معماری آن را افزایش دهد. ساختمان میتواند مدرن یا کلاسیک باشد، پس پیش از انتخاب نوع نورپردازی، به سبک معماری توجه کنید.
نکات نورپردازی نمای ساختمان یک طبقه
در ادامه، تعدادی از نکات مهم در مورد نورپردازی نمای یک ساختمان یک طبقه لیست شدهاند:
- اهمیت روشنایی اصولی: برای نورپردازی نمای ساختمان یک طبقه، ابتدا باید اهمیت نقاط کلیدی مانند ورودی اصلی، پنجرهها، درب و جزئیات معماری را در نظر بگیرید. این نقاط باید با تأکید برجسته شوند.
- نورپردازی ورودی: ورودی اصلی یک ساختمان یک طبقه معمولاً نقطه تمرکز است. از نورپردازی مناسب برای ورودی استفاده کنید تا آن را جذاب کنید. چراغ دیواری حیاطی مناسب برای این منظور مناسب هستند.
- نورپردازی پنجرهها: اگر ساختمان شما دارای پنجرههای بزرگ یا خوشفرمی با جزئیات معماری میباشد، میتوانید نورپردازی خاصی برای آنها در نظر بگیرید. این نورپردازی میتواند شبیه به چراغهای دیواری یا نورپردازیهای پنجره باشد تا جلب توجه کند.
- نورپردازی دیوارها و سطوح عمودی: با استفاده از نورپردازی دیوارها و سطوح عمودی میتوانید عمق و ابعاد را به نمای خارجی اضافه کنید. نورپردازی از بالا به پایین (از بالا به سمت پایین) میتواند تصویر معماری را تازه کند.
- استفاده از نور نقطهای: نورپردازی با جت لایت (نور نقطهای) تاثیرگذار است. این نورها به منظور برجسته کردن جزئیات خاص یا عناصر تزئینی مانند ورودی و پنجرهها مورد استفاده قرار میگیرند.
- تنظیم و کنترل نورپردازی: اگر امکان دارد، از سیستمهای کنترل نورپردازی هوشمند (مثل تایمرها یا سنسورها) استفاده کنید تا نورپردازی را به صورت خودکار تنظیم کنید و انرژی صرفهجویی کنید.
- مراقبت و نگهداری: نورپردازی نمای ساختمان یک طبقه نیازمند نگهداری منظم است. اطمینان حاصل کنید که لامپها تمیز و سالم باشند و در صورت نیاز تعمیر یا تعویض شوند.
نورپردازی نمای ساختمان دو طبقه
برای نورپردازی نمای ساختمان دو طبقه بهتر است ابتدا به کاربری آن توجه کنید. بدون شک نورپردازی یک ساختمان مسکونی باید با یک آموزشگاه خصوصی یا رستوران متفاوت باشد. برای مثال نورپردازی ثابت میتواند برای ساختمان دو طبقه مسکونی و نورپردازی متغیر برای ساختمانی با کاربری تجاری، تفریحی یا آموزشی مناسب باشد. در زیر، تعدادی از نکات کلیدی در مورد نورپردازی ساختمان دو طبقه لیست شدهاند:
- برجسته کردن ورودی: همچون نمای ساختمان یک طبقه، ورودی اصلی نیز در نورپردازی ساختمان دو طبقه بسیار اهمیت دارد. از نورپردازی مناسب برای ورودی استفاده کرده و با چراغهای دیواری یا آباژورها آن را برجسته کنید.
- نورپردازی پنجرهها و تراسها: پنجرهها و تراسها میتوانند مناطقی باشند که مورد توجه بیشتری قرار گیرند. از نورپردازی مناسب برای این مناطق استفاده کنید تا جلب توجه و ایجاد جذابیت کنند.
- استفاده از نورهای برجسته: نورهای برجسته (مانند نورپردازی با جت لایت، پروژکتور ال ای دی یا وال واشر) میتوانند برای برجسته کردن جزئیات خاص مثل درب ورودی و نشانههای معماری استفاده شوند.
- نورپردازی درختان و باغچه: اگر ساختمان دو طبقه شما دارای باغچه یا درختان است، نورپردازی آنها میتواند زیبایی خاصی را ایجاد کند.
نورپردازی ساختمان حیاط دار
برای نورپردازی نمای ساختمانهای حیاطدار یا به اصطلاح سنتی باید چند نورپردازی مجزا انجام دهید:
- نورپردازی نمای ساختمان اصلی
- نورپردازی اجزای مختلف حیاط
- نورپردازی نمای بیرونی
در حیاط بسیاری از خانههای حیاطدار ممکن است؛ آلاچیق، حوض، تاب و غیره وجود داشته باشد که برای آنها نیز باید نورپردازی انجام شود. چنانچه اجزای خاصی هم در حیاط وجود نداشته باشد؛ نورپردازی ساختمان اصلی و نمای بیرونی خانه مورد توجه قرار میگیرد. به این ترتیب جزئیات یک خانه به کمک روشهای مختلف نورپردازی، بهتر نمایان خواهند شد.
همچنین اگر حیاط دارای مسیر ماشین رو یا مسیرهای دیگری است، لازم است که از انواع چراغ چمنی یا دفنی برای روشن کردن مسیر استفاده شود. حتی استفاده از چراغ حیاطی ایستاده برای فضاهای بزرگ توصیه میشود.
نورپردازی نمای برج مسکونی و اداری
امروزه در تمام شهرها چند ساختمان بلند یا به اصطلاح برج ساخته شدهاند که به واسطه نمای زیبا و نورپردازی حرفهای به یک نماد برای آن شهر نیز تبدیل شدهاند. بدون شک نمای یک برج مسکونی یا اداری باید با استفاده از روشهایی منحصر به فرد نورپردازی شود. برای مثال استفاده از روشهای نورپردازی متغیر میتواند جلوه و زیبایی برجهای مسکونی و اداری را در شب افزایش دهد. البته توجه به نکات زیر هم برای نورپردازی این ساختمانها ضروری است:
- توجه به ارتفاع برج
- سادهتر بودن نورپردازی برجهای اداری نسبت به مسکونی
- توجه به ویژگیهای هندسی و معماری نمای ساختمان
بنابراین به عنوان یکی از مهمترین نکاتی که برای نورپردازی نمای ساختمان باید در نظر بگیرید؛ میتوانیم به جزئیات نمای ساختمان و ویژگیهای هندسی آن اشاره کنیم.
نورپردازی نمای ویلا
برای نورپردازی نمای یک ویلا باید به نورپردازی تراس، آلاچیق، روف گاردن، استخر، نمای ساختمان اصلی و همچنین نمای بیرونی ویلا توجه کرد. با توجه به اینکه ویلاها فضای سبز بسیار زیادی دارند؛ نورپردازی نمای ساختمان میتواند باعث تمایز شدن جزئیات محیط کلی ویلا شود و جذابیت آن را افزایش دهد.
نورپردازی نمای ساختمان سنگی
استفاده از مصالح ساختمانی سنگی برای ایجاد نمای یک ساختمان هم برای افراد بسیار زیادی جذاب است. البته با توجه به اینکه زیبایی نمای سنگی یک ساختمان در طول شب به صورت چشمگیری کاهش مییابد؛ بنابراین نورپردازی برای این ساختمانها از اهمیت بیشتری برخوردار است. از طرفی به دلیل اینکه سنگ، نور را به خوبی منعکس نمیکند؛ بهتر است از لامپهایی با بازدهی و پرتاب نور بیشتر استفاده کنید.
نورپردازی نمای ساختمان رومی
طی چند سال اخیر بسیاری از ساختمانهای شهرهای مختلف؛ نمایی رومی به خود گرفتهاند. از طرفی با توجه به اینکه در نماهای رومی بر خلاف نمای مدرن از المانهای خاصی استفاده نمیشود؛ باید در نورپردازی آنها به نکات نامبرده در ادامه مطلب توجه شود:
- توجه به رنگ، شدت و جهت تابش نور
- استفاده از نورپردازی مخفی
- بهرهگیری از نورپردازیهای خطی
- استفاده از نورهایی با رنگهای جذابتر
به این ترتیب میتوانید جلوه یک نمای رومی ساده را در شب بیشتر کرده و باعث افزایش جلب توجه به چنین ساختمانهایی شوید.
نورپردازی هوشمند نما
بهتر است بدانید نورپردازی هوشمند نما نسخه کاملتر و هوشمندتر روش نورپردازی متغیر آدرس پذیر است. در واقع به کمک این روش نورپردازی میتوانید رنگ، شدت و جهت تابش نور هر قسمت یا به بیان دیگر هر پیکسل از نورپردازی را کنترل کرده و تغییر دهید. به طور کلی دو روش برای هوشمند سازی نورپردازی نمای ساختمان وجود دارند که در ادامه مطلب به آنها اشاره میکنیم:
- مدار فتوسل: با استفاده از این سیستم؛ همزمان با روشن شدن محیط، نورپردازی نمای ساختمان خاموش میشود و همزمان با غروب آفتاب و تاریک شدن هوا نیز نورپردازی روشن خواهد شد.
- ساعت نجومی: سیستم ساعت نجومی نسبت به مدار فتوسل هوشمندتر و پیشرفتهتر است. به این ترتیب علاوه بر تحت تاثیر قرار گرفتن طلوع و غروب خورشید، میتوان یک ساعت مشخص را نیز برای خاموش و روشن شدن نورپردازی نمای ساختمان تنظیم کرد.
نورپردازی نمای کامپوزیت
یکی از متنوعترین مصالح برای ایجاد نمای ساختمان؛ ورقههای کامپوزیت هستند. این ورقههای فلزی در رنگهای متنوع تولید میتوان و به همین علت میتوان طراحیهای زیبایی را با استفاده از آنها اجرا کرد. از طرفی نورپردازی نمای کامپوزیت راحتتر انجام میشود، زیرا میتوان با در نظر گرفتن رنگ نمای ساختمان، نورپردازی را انجام داد. همچنین وجود زاویهها و ویژگیهای هندسی متنوع در نمای کامپوزیت ساختمان هم امکان استفاده از انواع مختلف چراغها را فراهم میکند.
لیست تجهیزات نورپردازی
بدون شک برای نورپردازی نمای ساختمانهای مختلف به وسایل و تجهیزات متنوعی هم نیاز است. لیست تجهیزات لازم برای نورپردازی نما هم به چراغهای مختلف ختم نمیشود و باید وسایل نامبرده در ادامه مطلب توسط یک تیم حرفهای نورپردازی تهیه شوند:
لامپ
از جمله مهمترین تجهیزات لازم برای نورپردازی نمای ساختمان میتوانیم به لامپها اشاره کنیم. برای نورپردازی نما با استفاده از هر روشی؛ به انتخاب و فراهم کردن یک سری از لامپها نیاز است. انتخاب نوع لامپ نیز توسط تیمهای نورپردازی و با در نظر گرفتن معیارهایی مانند موارد زیر انجام میشود:
- شدت نور مورد نیاز
- اندازه چراغها
- میزان مصرف انرژی
- هزینه لامپها
- نوع رنگ نور لامپ
بر همین اساس انواع مختلفی از لامپهایی که میتوان برای نورپردازی نما از آنها استفاده کرد؛ شامل موارد زیر هستند:
- ال ای دی
- هالوژن
- فلوروسنت
- رشتهای
- تخلیه با شدت بالا
- نئون
- سدیم با فشار کم
برای انتخاب لامپ مناسب بهتر است همه معیارهای موجود را در نظر بگیرید. تا علاوه بر افزایش جلوه و زیبایی نمای ساختمان، نورپردازی مقرون به صرفه باشد.
- شما را متمایز کند.
نکات مهم
طراحی نمای ساختمان هر چقدر زیباتر و جذابتر باشد قیمت ساختمان افزایش مییابد.
نمای ساختمانهای دو یا چند طبقه بیشتر در معرض دید هستند از این رو بهتر است در طراحی آنها حساسیتهای لازم را به خرج دهید.
امروزه برای طراحی نمای ساختمانهای مدرن دو طبقه و دوبلکس به طور ترکیبی از دو و یا چند رنگ و مصالح ساختمانی و طرح استفاده میشود.
علاوه بر این موارد، نورپردازی نمای بیرونی ساختمان یکی دیگر از مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
با طراحی نورپردازی پرسپکتیو ، مدرن و شیک میتوانید زیبایی و جذابیت نمای ساختمان خود را در شب چند برابر کنید.
گروه انبوه سازان و املاک پردیس
بهترین املاکی که اخیرا توسط پردیس معرفی شده
فاطمه آژده
۲ هفته قبل
فاطمه آژده
۳ هفته قبل
ویلا دوبلکس بانور پردازی مدرن دارای تراس بزرگ در شهرساحلی چاف
تختخواب ها:
۳
حمام ها:
۲
مترمربع:
۲۸۲
فاطمه آژده
۳ هفته قبل
خانم برزویی
۴ هفته قبل
خانم برزویی
۴ هفته قبل
خانم برزویی
۴ هفته قبل
خانم برزویی
۱ ماه قبل
خانم برزویی
۱ ماه قبل
خانم برزویی
۱ ماه قبل
بازار ملک در محله یخسازی رشت
۱۹ آذر ۱۴۰۳
بدون دیدگاه
کوچصفهان گیلان کجاست؟
۱۸ آذر ۱۴۰۳
بدون دیدگاه
چگونه ملک خود را سریعتر بفروشید؟ راهکارهای مؤثر
۱۴ آذر ۱۴۰۳
بدون دیدگاه