راهنمای انتخاب پمپ آب خانگی
- Hamed Daneshmand
- شهریور ۲۹, ۱۴۰۳
- املاک پردیس
پمپ آب برای ساختمانهای چند طبقه از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا باید آب را به طبقات بالاتر پمپاژ کند و به همین دلیل نیاز به طراحی و انتخاب مناسبی دارد. در انتخاب پمپ آب مناسب برای یک ساختمان چند طبقه، موارد زیر باید مد نظر قرار گیرد:
ارتفاع ساختمان: ارتفاع هر طبقه و تعداد طبقات باید محاسبه شود تا فشار آب مورد نیاز تعیین شود.
دبی (جریان) مورد نیاز: دبی آب مصرفی در هر طبقه و همچنین تعداد واحدهای ساختمانی در نظر گرفته شود.
نوع پمپ: بسته به نیاز، میتوان از انواع مختلف پمپها از جمله پمپهای طبقاتی (عمودی و افقی) یا پمپهای ویرال استفاده کرد.
فشار پمپ: فشار مورد نیاز برای رساندن آب به طبقات بالا محاسبه شود. معمولاً برای هر طبقه به حدود ۳ تا ۵ بار فشار نیاز است.
پیشبینی مصرف: نیاز به آب در ساعات اوج مصرف و همچنین پیشبینی مصرف در ایام مختلف سال باید مد نظر قرار گیرد.
سیستم لولهکشی: لولهکشی مناسب در ساختمان برای توزیع یکنواخت آب در طبقات باید طراحی شود.
سیستم کنترل: استفاده از سیستمهای کنترل مانند کنتورهای فشار به منظور مدیریت بهتر و جلوگیری از افت فشار در سیستم.
با در نظر گرفتن این موارد، میتوان پمپ آبی مناسب برای ساختمانهای چند طبقه انتخاب و نصب کرد. بهتر است که مشاورهای از مهندسان تاسیسات یا متخصصان آب و فاضلاب دریافت شود تا انتخاب صحیح و موثر انجام گیر
بررسی انواع پمپ آب خانگی
مهم ترین نکات درباره پمپ آب خانگی و نحوه انتخاب آن این است که انواع مختلف این محصولات را بشناسید. پمپ های آب با توجه به ارتفاع آبرسانی و دبی (مقدار آب عبوری در زمان) دسته بندی می شوند. البته از نظر ساختار این محصولات دارای دسته بندی های مختلفی هستند و هر کدام از انواع آن در شرایط خاصی کاربرد دارد. در ادامه پر استفاده ترین پمپ های آّب خانگی را خدمت شما معرفی می کنیم.
پمپ آب مدل بشقابی
این پمپ ها برای انتقال انرژی چرخشی از یک یا چند روتور در حال چرخش و پروانه هایی که به آن متصل شده است، استفاده می شود. وقتی مایعات وارد سیستم پمپ بشقابی می شوند، تحت تاثیر نیروی گریز از مرکز تولید شده توسط پروانههای در حال چرخش، قرار می گیرند. همین نیرو باعث انتقال سیالات در این پمپ ها می شود. چرخش روتور با سرعت بالا باعث می شود فشار و سرعت مایع افزایش یابد و به سمت خروجی پمپ جریان پیدا کند. پوشش این پمپ ها نیز به شکل مخصوصی طراحی شده تا روند ورود مایع و رسیدن آن به قسمت پروانه ها سریعتر انجام شود.
یکی از قسمت های بسیار مهم پمپ های بشقابی پروانه است که دارای منافذی منحنی شکل می باشد و محل قرارگیری آن بین دو دیسک است. وقتی آب درون این پمپ ها وارد می شود، به پروانه رسیده و سپس در اثر چرخش پروانه از لبه های آن خارج می شود. پروانه این موتورها که به یک موتور الکتریکی وصل شده با سرعتی بین ۵۰۰ تا ۵۰۰۰ دور در دقیقه بسته به نوع موتور مورد نظر و قدرت آن می چرخد.
پمپ آب جتی
این نوع از پمپ های آب کاربرد بسیار زیادی در مصارف خانگی دارند. ساختار این پمپ ها به شکلی است که می توان از آنها در زمینه انتقال آب از عمق به سطح زمین، افزایش فشار آب در خانه های چند طبقه و… استفاده کرد. روند کاری این پمپ ها چنین است که در قسمت مکش آنها خلاء ایجاد شده و این باعث از بین رفتن هوای موجود در خط رسیدن آب به پمپ می شود. بعد از این که هوای مزاحم در مجرای ورودی پمپ دفع شد، به دلیل چرخش سانتریفیوژ و ایجاد این خلاء، آب به موتور وارد شده و از سمت دیگر بیرون میرود. شما باید به این مسئله توجه داشته باشید که محفظه و بدنه این پمپ ها باید همیشه درون آب قرار گیرد تا بتوانند به درستی عمل کنند.
پمپ آب از نوع دو پروانه
تفاوت اصلی این نوع از پمپ با پمپ جتی این است که در آن از پروانه های پشت به پشت استفاده شده است. همچنین از آن برای پمپاژ مایعات غیر خطرناک و آب تمیز استفاده می کنند. وجود دو پروانه در این پمپ ها باعث شده که دبی آب بالاتر و قدرت انتقال بیشتری نسبت به سایر مدل ها داشته باشند. به همین دلیل از این پمپها در خانه هایی استفاده می شود که تعداد طبقات و واحدهای زیادی دارد و نیاز به یک پمپ با قدرت برای انتقال آب به طبقات بالا و واحدهای مختلف ساختمان است. پروانه های به کار رفته در این نوع پمپ معمولاً از جنس استیل، باکالیت یا برنج هستند. بسته به مایع موردنظر که قصد انتقال آن را دارید، می توانید یکی از این موارد را به کار ببرید. بیشترین کاربرد این پمپ ها برای تقویت فشار خطوط لوله در مصارف خانگی، کشاورزی، دامپروری و… است.
پمپ آب محیطی
این نمونه پمپ آب که در برخی موارد با نام پمپ های آب توربینی یا بازیافتی نیز شناخته می شوند، نسبت به سایز خود دارای سرعت بالا و دبی مناسبی هستند. همین باعث شده که امروزه در مصارف خانگی کاربرد بسیار زیادی داشته باشند. برای مکان هایی که نیاز به دبی بالا و همچنین هد (ارتفاع انتقال) بیشتر هستیم، بهتر است سراغ پمپ آب محیطی برویم، چرا که این محصولات می توانند با مصرف انرژی کمتر، بهره دهی بیشتری را در این زمینه به شما ارائه کنند. روش کار این پمپها چنین است که وقتی پمپهای توربینی استارت میخورند، مایع درون قسمت داخلی آنها مکیده شده و مستقیماً وارد یک کانال حلقهای میشود که ایمپلر نام دارد و در حال چرخیدن است. درون ایمپلر پرههای کوتاهی وجود دارد که روی محیط این بخش قرار گرفتهاند و درون کانال حرکت میکنند. همین باعث میشود مایع مورد نظر شما وارد یک محیط مارپیچ شود و بعد از خروج انرژی زیاد و فشار مناسبی داشته باشد.
بعد از شناخته انواع پمپ آب خانگی و کسب اطلاعات در مورد آنها نوبت آن است که سراغ نحوه انتخاب آنها برویم. نکات زیر در این زمینه می تواند برای شما مفید باشند:
● نمودار پمپ را بررسی کنید
بررسی نمودار پمپ یکی از روش های اصولی برای انتخاب صحیح پمپ آب خانگی است. در این نمودار رابطه معکوس بین ارتفاع و دبی وجود دارد. به این صورت که هرچقدر پمپ آب را به ارتفاع بالاتری انتقال دهد، دبی آن کم خواهد شد. در نهایت وقتی ارتفاع به حداکثر خود می رسد، دبی یا آبدهی به صفر خواهد رسید. پمپ مناسب برای شما باید بتواند ۵۰ درصد از دبی کل خود را به بالاترین قسمت ساختمان برساند.
● ارتفاع ساختمان و هد پمپ
در بهترین حالت فشار شیر آب بالاترین قسمت ساختمان شما باید حدود ۱ بار یا ۱۴.۵ psi باشد. از طرفی به ازای هر ۱۰ متر ارتفاع در ساختمان شما و بدون در نظر گرفتن اصطکاک لوله ها که باعث کاهش فشار خواهد شد؛ به ازای هر ۱۰ متر شما نیاز به ۱ بار یا ۱۴.۵ psi فشار دارید. به عنوان مثال میتوان گفت برای یک مجتمع مسکونی ۴ واحدی با پیلوت ۱۵ متر، شما نیاز به یک پمپ آب خانگی با هد ۲۵ تا ۳۰ متر دارید.
● دبی یا مقدار آبدهی پمپ
دبی پمپ آب خانگی ارتباط مستقیم با تعداد شیرهای آب دارد. در صورتی که ما برای هر واحد ساختمانی یک شیر باز در زمان واحد در نظر بگیریم که دبی آن شیر ۱۰ لیتر در دقیقه است. برای ساختمان چهار واحدی به یک پمپ آب خانگی با دبی ۵۰ لیتر در دقیقه نیاز داریم.
● میزان سر و صدای پمپ
در بیشتر موارد پمپ ها سر و صدای زیادی تولید می کنند که باعث آزار دیدن افراد ساکن در یک ساختمان خواهد شد. به همین دلیل در زمان خرید باید این نکته را مورد بررسی قرار دهید. امروزه بسیاری از پمپ ها دارای پوشش های ویژه هستند که تا حد بسیار زیادی سر و صدای آنها را کاهش می دهد. همچنین انواع مختلف پمپ های الکتریکی خانگی میزان صدایی متفاوتی دارند؛ به عنوان مثال صدای پمپ های بشقابی نسبت به پمپ های جتی کمتر است.
● کیفیت و قابلیت اطمینان
پمپ های آب خانگی امروزه در برندهای مختلف و با درجات متفاوت کیفیتی وارد بازار می شوند. در زمان خرید محصولات بهتر است که اول از همه به کیفیت نگاه کنید. چرا که بسیاری در مراحل اولیه با خرید پمپ های ارزان قیمت پول خود را دور می ریزند و بعد از مدتی مجبور می شوند سراغ پمپ های با کیفیت با قیمت بالاتر بروند.
● میزان مصرف انرژی
توجه به انرژی مصرفی پمپ آب خانگی بسیار اهمیت دارد. انتخاب پمپ های پرقدرتی که توان آنها بیشتر از حد نیاز شماست، باعث افزایش هزینه برق خواهد شد. از طرفی انتخاب پمپ های کم قدرت به هیچ عنوان نمی تواند نیاز شما را برطرف کند.
گروه انبوه سازان و املاک پردیس
بهترین املاکی که اخیرا توسط پردیس معرفی شده
خانم برزویی
۴ هفته قبل
فاطمه آژده
۱ ماه قبل
فاطمه آژده
۱ ماه قبل
ویلا دوبلکس بانور پردازی مدرن دارای تراس بزرگ در شهرساحلی چاف
تختخواب ها:
۳
حمام ها:
۲
مترمربع:
۲۸۲
فاطمه آژده
۱ ماه قبل
خانم برزویی
۱ ماه قبل
خانم برزویی
۱ ماه قبل
خانم برزویی
۱ ماه قبل
خانم برزویی
۲ ماه قبل
خانم برزویی
۲ ماه قبل
نقش Ai و VR در خرید و فروش زمین و خانه
۵ دی ۱۴۰۳
بدون دیدگاه
قیمت خرید زمین در روستای سوستان: بررسی شرایط خرید زمین و زندگی در روستای سوستان لاهیجان
۵ دی ۱۴۰۳
بدون دیدگاه
مقایسه تخصصی ویلا دوبلکس و فلت
۳ دی ۱۴۰۳
بدون دیدگاه