روش افزایش کیفیت هوای داخل خانه
- Hamed Daneshmand
- اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۳
- املاک پردیس در چاف و چمخاله
موارد مختلفی می تواند کیفیت هوای داخل خانه شما را کاهش دهد. از جمله این موارد میتوان به اجاق گاز، رطوبت و کپک، محصولات پاک کننده، دود سیگار، نشت مونوکسید کربن اشاره کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا چند روش موثر برای پاکیزگی هوای خانه را برای شما بیان کنیم.
تقریبا غیر ممکن است که به طور کامل از آلودگی هوا در خانه توسط وسایلی که روزانه استفاده می کنیم، جلوگیری کرد. مکان نقش مهمی در میزان آلودگی هوای خانه شما دارد. چرا که آلودگی می تواند از بیرون به فضای داخلی راه پیدا کند. با این حال اقداماتی وجود دارد که می توانید برای تمیز تر کردن هوای خانه خود انجام دهید.
۱.سرویس وسایل گازسوز
تمام وسایل گازسوز شما باید سالی یکبار توسط یک مهندس گاز بررسی شود. این کار باعث می شود این وسایل به درستی و ایمن عمل کنند. اگر به مدت طولانی از اجاق گاز استفاده می کنید، با باز کردن پنجره مطمئن شوید که تهویه هوا به خوبی صورت می پذیرد. مونوکسید کربن یک آلاینده اصلی هوا است که می تواند کشنده باشد. سالی یکبار سرویس وسایل گازسوز به مهندس این امکان را می دهد تا هر گونه خطر احتمال نشت گاز را تشخیص دهد. با این حال، اگر تصور می کنید در خانه شما نشت گاز مونوکسید کربن وجود دارد، تمامی پنجره ها را باز کنید، شعله های گاز را ببندید و با متخصص تماس بگیرید.
۲.سیگار نکشیدن در محیط خانه
دود سیگار یکی دیگر از آلاینده های رایج در هوا است. اولین قدمی که می توانید برای کاهش آلودگی هوا در خانه بردارید، ترک سیگار در داخل خانه است. بر اساس تحقیقات، دود سیگار بیش از ۴۰۰ ماده شیمایی سمی دارد که به راحتی در فضای خانه شما جریان می یابد.
اگر کسی در خانه شما سیگار می کشد، اصرار داشته باشید که کمد لباس های او جدا از سایرین باشد. اگر خانه شما بوی سیگار می دهد، پنجره ها را باز کنید تا هوا رد و بدل شود.
۳.باز کردن پنجره ها
باز نگهداشتن پنجره ها حین تمیز کردن داخل خانه، می تواند به کاهش آلودگی ناشی از مواد شیمیایی در محصولات تمیز کننده کمک کند. همیشه بعد از انجام نظافت خانه، درب ها و پنجره ها را مدتی باز بگذارید و اجازه دهید عوای داخل خانه عوض شود. سعی کنید برای ضدعفونی یا تمیز کردن بخش های مختلف از مواد طبیعی مثل جوش شیرین، سرکه طبیعی یا آبلیمو استفاده کنید تا به محیط زیست و سلامتی شما آسیب کمتری برسد.
۴.از بین بردن رطوبت و کپک
وقتی صحبت از رطوبت و کپک می شود، قطعا پیشگیری بهتر از درمان است. به طور مرتب خانه خود را از نظر نشتی لوله بررسی نمایید و همیشه سقف و قاب پنجره را پس از بارندگی چک کنید. چگالش هم می تواند باعث رشد کپک در خانه شود. بنابراین مطمئن شوید که خانه شما به خوبی عایق بندی شده است. اتاق هایی مانند حمام و آشپزخانه را به طور منظم تهویه کنید. اگر از قبل محلی در خانه شما کپک دارد، میتوانید با محلول مخصوص آن را تمیز نمایید. با این حال بهتر است مکان های بزرگ و مرطوب توسط یک متخصص بازبینی و بررسی شود.
۵.استفاده کمتر از فرش
هیچ چیز زیباتر از فرش ایرانی نیست. ولی با اینحال فرش می تواند مواد شیمیایی، گرد و غبار، خز حیوانات خانگی، آلودگی و باکتری را در خود پنهان کند و هنگام جارو کردن در هوا معلق شوند. اگر اصرار دارید از فرش استفاده کنید، بایستی از جاروبرقی با مکش بالا استفاده نمایید. هر چند وقت یکبار مطمئن شوید که فرش ها را به طور کامل تمیز کرده اید.
۶.از بین بردن آفات میکروسکوپی
گرد و غبار و آفات میکروسکوپی در هر مکانی ممکن است وجود داشته باشد. این آفات میکروسکوپی از رطوبت و پوست انسان تغذیه کرده و معمولا در بالش، ملحفه، تشک، اسباب بازی ها، اثاثیه یا فرش های خانه شما زندگی می کنند. برای از بین بردن این آفات میکروسکوپی، مبلمان روکش شده را به طور منظم جاروبرقی و بخارشوی کنید. سعی کنید سطح رطوبت آن را زیر ۵۰ درصد نگه دارید. همیشه ملحفه ها را در آب داغ بشویید و تشک خود را جارو بکشید.
۷.روشن نگذاشتن خودرو
روشن گذاشتن خودرو در داخل گاراژ یا فضای بسته می تواند فضای داخل خانه را آلوده کند. همچنین گاهی ماشین های پارک شده در داخل خیابان که نیز میتوانند از طریق پنجره ها آلودگی را به داخل منتقل کنند. سعی کنید تمامی وسایل ماشینی خود را در خانه ایمن سازی کنید. اجاق گاز شما بایستی دارای هود باشد تا بتواند آلودگی های داخل را به بیرون هدایت کند. هرگز از کوره های زغالی در فضای داخلی استفاده ننمایید.
۸.دور نگه داشتن حیوانات خانگی از اتاق خواب
آیا به حیوانات خانگی آلرژی دارید؟ این دوستان پشمالو را از اتاق خواب خود دور نگه دارید. برای کاهش در معرض آلودگی قرار گرفتن، حداقل یک یا دو بار در هفته کف و مبلمان روکش شده را تمیز کنید. شستن حیوانان خانگی و یا استفاده از دستگاه های تمیز کننده هوای داخل خانه کمک چندانی نمی کند.
۹.مراقبت از فضای خشکشویی
بوی حلال های خشکشویی می تواند برای سلامتی مضر باشد. قبل از آوردن لباس ها و آیتم هایی که به خشکشویی برده اید، مدتی آن را در فضای باز قرار دهید. در این صورت می توانید از ورود مواد شیمیایی به داخل خانه تا حد ممکن جلوگیری کنید.
۱۰.خرید دستگاه تصفیه هوا
گزینه دیگر برای کاهش آلودگی هوا در خانه، خرید یک دستگاه تصفیه هوا است. بر اساس ادعای سازنده، ای دستگاه ها قادر به تصفیه هوا و کاهش انواع آلاینده ها از دود گرفته تا ذرات میکروپلاستیک هستند. شما قادر به دیدن آلاینده های موجود در هوا با چشم غیر مسلح نیستید اما می تواند باعث مشکلات تنفسی یا تشدید مسائلی مثل تب یونجه شود. در واقع یک دستگاه تصفیه با جذب آلودگی ، هوای تازه را به اتاق شما باز می گرداند.
۱۱.عدم استفاده از آفت کش ها
آفت کش ها می توانند مواد شیمایی مضری را وارد خانه شما کنند، واکنش آلرژیک ایجاد نمایند و باعث تشدید شرایط آسمی ها شوند. اگر متوجه هجوم حشرات به گیاهان آپارتمانی خود شدید، مقدار کمی صابون مایع و آب گرم را در یک بطری بریزید. سپس آن را اسپری کنید و بعد با یک دستمال مرطوب برگ های گیاه را پاک نمایید.
۱۲.استفاده از گیاهان آپارتمانی
گیاهان آپارتمانی فقط برای زیباتر کردن خانه شما نیستند. در واقع بر اساس تحقیقات یک سری گیاهان تصفیه کننده هوا وجود دارند که می توانند خانه شما را سم زدایی کنند. پیچک انگلیسی، گیاهان عنکبوتی، گل داوودی گزینه های خوبی برای کاهش آلودگی در خانه هستند. این گیاهان زیبا بدون هیچ سر و صدایی به پاکسازی هوای محیط اطراف شما می پردازند. بنابراین آن را دست کم نگیرید.
جمع بندی
اغلب ما تصور می کنیم که هوای داخل خانه تمیز است و آلودگی فقط در بیرون از منزل ما وجود دارد. در حالی که تحقیقات نشان داده بیشتر مواد سمی و آلاینده ها در فضای داخلی خانه و محل کار شما نیز یافت می شود. اگر نسبت به این مسئله بی اهمیت باشید، ممکن است در طول زمان باعث مشکلات متعددی برای شما شود. بنابراین باید تمام تلاش خود را برای به حداقل رساندن آلودگی هوا چه در خانه و چه در محل کار و اتومبیل را انجام دهید. خوشبختانه به راحتی و با رعایت یک سری نکات می توان آلودگی فضای داخلی را کنترل کرد. در این مقاله به توضیح روش های کاهش آلودگی هوا در خانه پرداختیم.
با انواع سوغات گیلان آشنا شوید…
۹ آبان ۱۴۰۳
بدون دیدگاه
نکاتی برای دکوراسیون داخلی منزل نقلی و کوچیک
۸ آبان ۱۴۰۳
بدون دیدگاه