جاذبه های گردشگری رامسر

در اواسط قرن هشتم هجری قمری سخت سر دارای حکومت مستقل شد و « سید رکابزن کیا حسنی » بر آن حکومت میکرد و « سفید تمشک » حد غربی آن بود. در در عصر زندیه سخت سر و تنکابن ضمیمه خاک گیلان گردید و سراسر گیلان تابع یک حکومت شد. با ظهور قاجاریه سخت سر . تنکابن از گیلان جدا شد و ولایت مجاور آن مثل گرجیان, کلاج کوه (کلیجکوه) و تنهیجان توسعه یافت و نسارود مرز شرقی و قزوین مرز شرقی آن شد.  تا حودو یکصدو پنجاه سال پیش سخت سر وضع مشخصی نداشت و معلوم نبود تابع گیلان است یا مازندران. در سال ۱۳۱۱ شمسی رامسر وسعت چندانی نداشت و یکی از بلوک های تنکابن بود, در آن موقع ۴۴ روستا و مساحت کل آن یک فرسنگ و نیم و جمعیت آن ۷۴۱۳ نفر بود.

از سال ۱۳۵۸ رامسر از تنکابن جدا و به صورت شهرستان اداره می شود و دارای یک بخش مرکزی, سه شهر, چهار دهستان و ۲۰۰ روستا و آبادی می باشد. شهرهای آن عبارتند از: رامسر, سادات شهر, کتالم و دهستانهای آن عبارتند از: جنت رودبار, با ۶۳ آبادی و روستا, چهل شهیدان با ۴۳ آبادی و روستا, سخت سر با ۹۴ آبادی و روستا و اشکور با ۱۱ روستا و آبادی

رامسر امروزی همیشه شگفت‌انگیز و جذاب بوده و همین آن را به یک مقصد گردشگری تبدیل کرده است. سفر به رامسر شهری در دامنه کوه‌های البرز که صدها سال است مردمانش نجیبانه چای و برنج می‌کارند و با لهجه دوست‌داشتنی خود آواز می‌خوانند و نارنج و پرتقال برداشت می‌کنند، تجربه‌ای ناب خواهد بود

ز نظر جغرافیایی، رامسر در غربی‌ترین بخش استان مازندران قرار گرفته است. از شمال به دریا، از جنوب به رشته کوه‌های میانی البرز، از غرب به توابع استان گیلان و بخش چابکسر و از شرق هم به شهرستان تنکابن دسترسی دارد.

این شهر دارای مساحت ۸/۷۲۹ کیلومتر مربع است. عرض جغرافیایی آن ۳۶ درجه و ۳۲ دقیقه تا ۳۶ درجه و ۵۹ دقیقه شمالی و طول آن هم ۵۰ درجه و ۲۰ دقیقه تا ۵۰ درجه و ۴۷ دقیقه شرقی نسبت به نصف النهار مبدا است.

روستای جواهرده و جنت در کنار آبشار سیاسرت، از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری این شهر هستند. رامسر به دلیل روستاهای سرسبز، غذاهای محلی منحصر لذیذ و مردمان خونگرم و مهمان‌نوازش معروف است.

آب‌وهوای عالی و ظرفیت گردشگری ویژه‌ برای سفر به رامسر مردم را از دورترین جاهای ایران به این شهر می‌کشاند. به همین دلیل تا دلتان بخواهد هتل‌ها، رستوران‌ها، فست‌فودها و بازارهای شیک و خاص را می‌توانید در رامسر پیدا کنید.

آب‌وهوای شمال به‌خصوص مازندران و شهرهای آن منحصر به فرد و رویایی است. وجود رشته‌ کوه‌های البرز و دریای خزر، شهر رامسر را به منطقه‌ای خوش آب و هوا تبدیل کرده است. شهر رامسر دارای آب‌وهوای معتدل و مرطوب است.

فصل بهار برای سفر به رامسر بهترین است، چون آب‌وهوا عالی می‌شود. کمی سرما احساس می‌کنید، ولی در اردیبهشت هوا فوق‌العاده خواهد بود. می‌گویند بهار بهترین زمان برای سفر به رامسر است. تابستان کمی تفاوت دارد.

هوا در این فصل رامسر گرم و مرطوب می‌شود و مطمئنم که موهای فرشده و پوست عرق‌کرده ارمغان تابستان‌های این شهر است. پاییز هوا کمتر گرم می‌شود و رطوبت هوا هم کمتر است. می‌توانید از خنک‌تر شدن هوا و مه‌های آن لذت ببرید

آب‌وهوای رامسر آنقدر شگفت‌انگیز است که با هر سلیقه آب و هوایی، شما را شگفت‌زده می‌کند، اما برای دیدن جاهای گردشگری رامسر فصل بهار و نوروز بهترین زمان است. نوروزهای رامسر شلوغ و پُر از مسافرهایی از کل ایران است.

مراسم‌های جالب نوروزی و هوای خوب در سفر به رامسر مردم را به آنجا می‌کشاند. اردیبهشت‌های رامسر را هم از دست ندهید. اما قطعا تابستان فکر خوبی برای مسافرت به این شهر نیست. هوای گرم و شرجی اذیتتان می‌کند.

حمل و نقل در رامسر چطور است؟

رامسر از نظر کیفیت زندگی در سطح بالایی قرار گرفته و امکانات رفاهی خوبی برای مسافران و گردشگران فراهم کرده‌ است. اگر به فکر گشت‌وگذار در این شهر هستید و می‌خواهید از دیدنی‌های رامسر لذت ببرید، از تاکسی استفاده کنید.

سیستم حمل‌ونقل در سفر به رامسر بیشتر برپایه خطوط تاکسی و اتوبوس‌‌ها هستند. این شهر مترو ندارد اما خطوط تاکسی آن دارای چندین دستگاه خودرو جدید است و اتوبوس‌های آن نیز در بهترین وضعیت قرار دارند.

اگر از من بپرسند بهترین مقصد برای گردشگری در ایران کجاست، بدون شک رامسر را معرفی می‌کنم. زیبایی شهر به کنار، مردم دوست‌داشتنی و مهمان‌نواز، هتل‌های لوکس، غذاخوری‌ها و رستوران‌های تمیز و سیستم حمل‌ونقل جدید و شهر زیبا، همه این شهر را به بهشت گردشگران تبدیل کرده‌اند.

در اینجا بهترین و راحت‌ترین تجربه سفر به رامسر را خواهید داشت. بیشتر رستوران‌ها در ۲۴ ساعت شبانه‌ روز خدمات دارند. هتل‌ها اتاق‌های خوبی دارند و می‌توانید منزل و ویلا هم اجاره کنید.

 سفر به آمل

در سفر به رامسر فاصله این شهر تا آمل ۱۸۳ کیلومتر است. شهری که به دلیل پارک جنگلی و پرتقال‌های خوشمزه‌اش معروف است و برای گردشگری در فصل بهار و پاییز گزینه خیلی خوبی است. با خودروی شخصی یا اتوبوس می‌توانید از رامسر به آمل بروید. رسیدن به مقصد تقریبا ۲ ساعت و ۴۸ دقیقه طول می‌کشد.

جاهای تاریخی رامسر

تاریخ غنی، عضو جدانشدنی زندگی در ایران است. رامسر شهری است که تاریخ کهنی دارد و دیدن چند جاذبه تاریخی در آن خالی از لطف نیست. اگر به رامسر رفتید، سری به جاهای تاریخ زیر بزنید. حتما از آن‌ها لذت می‌برید.

– قلعه مارکوه

بازدید از قلعه مارکوه را در سفر به رامسر بگذارید. مارکوه یک قلعه نظامی است و تاریخ ساخت آن به پیش از اسلام برمی‌گردد. در قرون ۳ تا ۸ نیز از آن به عنوان یک نقطه حساس و استراتژیک استفاده کردند. دیوارهای قدیمی و کوهی که زیر پایتان است. ارزش دیدن هزارباره را دارد.

– کاخ رامسر

کاخ سلطنتی رامسر که به کاخ مرمر هم شهرت دارد، نمایشی از شکوه و زیبایی است. تک‌به‌تک قطعات مرمرین این کاخ پر از هنر و ظرافت معماران و بناهایی است که آن را طراحی کرده و ساخته‌اند. کاخ به دستور رضا شاه پهلوی در سال ۱۳۱۲ ساخته شد و در سال ۱۳۱۶ هم ساخت آن تمام شد. درون کاخ پر از اشیا سلطنتی و قیمتی است. اگر به این جاهای تاریخی علاقه دارید، در سفر به رامسر از این کاخ نگذرید.

– مسجد آدینه

عمارت مسجد آدینه، مسجدی قدیمی با قدمت ۷۰۰ ساله است. مسجد آدینه زمانی به نام دزگا مزگتی مشهور و حتی قبل‌تر هم مکان زیارتی و عبادتگاهی برای زرتشتیان منطقه بود. این مسجد به یکی از مکان‌های زیارتی و مورد احترام مردم و گردشگران تبدیل شده که در سفر به رامسر باید حتما آن را دید.

آدرس: رامسر، روستای جواهرده

جاهای طبیعی رامسر

در سفر به رامسر متوجه می‌شوید آنقدر جاذبه‌های طبیعی‌ دارد که لازم نیست درباره آن‌ها توضیح دهم. انگار طبیعت این قسمت را دست‌چین و هرچه زیبایی و طراوت داشته را درآنجا جمع کرده تا نمایشی برای بهشت روی زمین باشد. بعضی از مهم‌ترین جاهای طبیعی ایران در رامسر قرار دارند و در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنم:

– روستای جواهرده

روستای جواهرده یکی از معروف‌ترین روستاهای منطقه مازندران و به خصوص رامسر است. این روستا دارای آثار قدیمی، مسجد و قبرستان گبری قدیمی است. طبیعت زیبا و آرام آن مردم را از گوشه گوشه ایران به آنجا می‌کشاند.

– تله کابین رامسر

نظرتان در مورد کمی هیجان زیرپوستی و افزایش آدرنالین ناشی از ارتفاع چیست؟ باور کنید تله کابین رامسر بهترین جای ایران و البته بی‌خطرترین آن برای این کار است. این تله کابین از روی دریای خزر عبور می‌کند، وارد جنگل‌های شمالی می‌شود و بالاخره روی کوه‌های البرز می‌ایستد. به نظر که بسیار جذاب و هیجان‌انگیز است. مسیر ۲ کیلومتر است و ۱۲ دقیقه طول می‌کشد تا به انتهای آن برسید.

بازارها و مراکز خرید رامسر

راهنمای سفر به رامسر به بخش‌های مورد علاقه خانم‌ها رسیده است. اگر عاشق خرید کردن هستید، پس باید بگویم رامسر یکی از بزرگترین بازارهای استان مازندران را دارد و مطمئنم دست خالی می‌روید و با کلی خرید ریزودرشت برمی‌گردید.

در کنار جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری رامسر، بازارهای خوبی هم وجود دارد. چون این منطقه گردشگری بزرگ و پررفت‌وآمد است، می‌توانید مراکز خرید و بازارهای محلی زیادی پیدا کنید. مهم‌ترین بازارهای محلی هم بازارهای روز هستند که در شنبه‌ها و سه‌شنبه‌ها از صبح تا عصر دایرند و می‌توانید از به‌طور مستقیم از محلی‌ها خرید کنید.

سوغات رامسر

وقتی سبد سوغاتی‌های خود را در سفر به رامسر بچینید، چیزی جز رنگ‌های شاد، مزه‌های قوی و بوهای عالی حس نمی‌کنید. سنت و فرهنگ مردم رامسر و کلا منطقه شمال در تاروپود خوراکی‌ها و صنایع دستی این شهر تنیده شده است. راستش را بخواهید هرچیزی را نمی‌توان به عنوان سوغات رامسر در نظر گرفت. اما مهم‌ترین سوغاتی‌های این شهر شامل موارد زیر هستند.

خوراکی‌های مناسب سوغاتی

  • آغوزنون: نوعی شیرینی با پودر هل و زعفران مزه‌دار می‌شود.
  • پشت زیک: شیرینی ساده اما خوشمزه که دارای کنجد، عسل و کره است.
  • رشته به رشته: این شیرینی از روی هم گذاشتن رشته‌های نازک سفی درست می‌شود.
  • برنجک
  • زیتون: مهم‌ترین محصول این منطقه است. در انواع مختلف به صورت ترشی، روغن، پرورده و… به فروش می‌‌رسند.
  • برنج شمالی

غذاهای محلی در سفر به رامسر

غذاهای محلی هر منطقه کاملا نشان دهنده محصولات و مواد غذایی است که در منطقه آن‌ها پیدا می‌‌شود. به همین دلیل غذاهای سنتی رامسر هم بیشتر شامل مواد غذایی می‌شوند که بیشتر در این منطقه پیدا می‌شوند.

در ادامه راهنمای سفر به رامسر چندتا از خوشمزه‌ترین غذاهای رامسر را به شما معرفی می‌کنم. در کنار جاهای دیدنی رامسر، می توانید از غذاهای محلی و سنتی خوشمزه آن لذت ببرید.

– مالابیج

اگر به دنبال خوشمزه‌ترین غذایی که با ماهی درست می‌شود هستید، پس مالابیج را امتحان کنید. یک غذای سنتی که از ترکیب ماهی سفیدی درست می‌شود که با سبزی‌های معطر، گردو، رب انار ترش، ادویه و گلپر سرو می‌شود. ماهی به خوبی مزه‌دار می‌شود و در فر قرار می‌گیرد. برخی آن را سرخ می‌کنند.

 

گروه انبوه سازان و املاک پردیس

بهترین املاکی که اخیرا توسط پردیس معرفی شده

ارسال دیدگاه

املاک را مقایسه کنید

مقایسه (0)