قوانین شارژ ساختمان چگونه اجرا میشوند؟
- Hamed Daneshmand
- مهر ۱, ۱۴۰۳
- املاک پردیس در چاف و چمخاله
شارژ ماهیانه آپارتمانها به هزینههایی اشاره دارد که ساکنان یک ساختمان مشترک برای تأمین خدمات عمومی و نگهداری از فضاهای مشترک پرداخت میکنند. این هزینهها معمولاً شامل موارد زیر میشوند:
نگهداری و تعمیرات: هزینههای مربوط به نگهداری و تعمیرات ساختمان، شامل هزینههای مربوط به آسانسور، نمای ساختمان و تاسیسات.
آب و برق: هزینههای مربوط به مصرف آب و برق در فضاهای مشترک مانند راهروها، پلکان و سیستمهای روشنایی.
مدیریت ساختمان: اگر ساختمان دارای مدیر یا نگهبان باشد، حقوق و مزایای آنها نیز در شارژ گنجانده میشود.
خدمات نظافتی: هزینههای نظافت و سرویسهای مربوط به تمیزی فضاهای مشترک.
سلامت و ایمنی: هزینههای مرتبط با خدمات ایمنی از جمله سیستمهای آتشنشانی و دوربینهای مداربسته.
بیمه: هزینههای بیمههای مربوط به ساختمان.
مقدار شارژ ماهیانه بستگی به متراژ آپارتمان، تعداد ساکنان، سطح خدمات ارائه شده و شرایط خاص ساختمان دارد و بهتر است برای اطلاعات دقیقتر با مدیریت ساختمان یا ملکی که در آن ساکن هستید، مشورت کنید.
رشد جمعیت، نیازمند تدارکاتی در شهرهای بزرگ است. ایجاد فرصتهای شغلی، سیستم کارآمد و سریع حمل و نقل و مسکن از جمله نیازهایی است که باید به هنگام رشد جمعیت به آنها توجه شود.از طرفی رشد و افزایش جمعیت موجب تغییر شکل خانهها شده است و در کلانشهرها، آپارتماننشینی افزایش پیدا کرده است.
رشد جمعیت، نیازمند تدارکاتی در شهرهای بزرگ است. ایجاد فرصتهای شغلی، سیستم کارآمد و سریع حمل و نقل و مسکن از جمله نیازهایی است که باید به هنگام رشد جمعیت به آنها توجه شود.از طرفی رشد و افزایش جمعیت موجب تغییر شکل خانهها شده است و در کلانشهرها، آپارتماننشینی افزایش پیدا کرده است.
اکثر بخشهای آپارتمانها مشترک هستند بنابراین برای جلوگیری از هرجومرجهای بیهوده و تخلفات، نیازمند تعیین قوانینی خاص هستند تا در صورت بروز مشکل به آن قوانین رجوع شود. یکی از قوانین بسیار کارآمد و مهمی که در این زمینه وجود دارد، قوانین مربوط به شارژ ساختمان است.
همه ساختمانها دارای هزینههایی هستند. هزینههای بخشهای مشترک و مشاع بین تمامی مالکان و مستأجرها تقسیم میشوند و همه آنها موظف به پرداخت این هزینهها هستند. محاسبه و نحوه پرداخت این هزینهها، قوانین خاص خود را دارد.
این هزینهها مربوط به بخشهایی چون پلکان، راهروها، پشتبام، حیاط، پارکینگ و آسانسور میشوند. علاوه بر این موارد، هزینه نظافت ساختمان، حقوق سرایدار، هزینههای مربوط به تعمیرات و قبوض مشترک نیز وجود دارد. همه این هزینهها به صورت مشترک باید پرداخت شوند. برای جلوگیری از بروز مشکلات و اختلافات ناشی از چگونگی و نحوه محاسبه شارژ ساختمان، قانونگذاران کشور قوانینی را وضع کردهاند تا به هر گونه سؤال در این زمینه پاسخ داده شده باشد. هزینهای که از هر واحد مسکونی به عنوان شارژ ساختمان دریافت میشود بر اساس قوانین و تبصرههای ویژهای تعیین میشوند. بهتر است قبل از این که افراد، واحدی در آپارتمان تهیه کنند، قوانین مربوط به آپارتماننشینی را مطالعه کنند زیرا بسیاری از مشکلات، ناشی از نداشتن اطلاعات و ناآشنایی با قوانین مربوط به آپارتماننشینی است.
در این قوانین به صورت کامل مشخص شده است که هر واحد چه میزان هزینه باید پرداخت کند، چرا باید پرداخت کند و نحوه محاسبه شارژ ساختمان نیز به صورت کامل توضیح داده شده است. برای راحتی کار مدیران ساختمان، نرمافزارهایی به منظور محاسبه شارژ ساختمان ساخته شدهاند که در ادامه به برخی از بهترین آنها اشاره خواهیم کرد.
شارژ متراژی
این نوع محاسبه، مناسب مجتمعهای مسکونی، اداری و تجاری است. در این نوع پرداخت شارژ، همه واحدها با توجه به میزان متراژی که دارند، شارژ خود را به صورت ماهانه پرداخت میکنند. برای مثال اگر شارژ هر متر ۱۰۰۰ تومان باشد، شارژ یک واحد ۱۰۰ متری، صد هزار تومان به صورت ماهانه است و شارژ یک واحد صد و پنجاه متری، صد و پنجاه هزار تومان به صورت ماهانه است.
این روش محاسبه برای مجتمعهایی که واحدهایی با متراژ متفاوت دارند، مفید است. این مجتمعها دارای سیستم گرمایش و سرمایش مرکزی هستند. اصولا بیشترین میزان هزینههای این گونه از مجتمعها، مربوط به بخش سرمایش و گرمایش میشود.
شارژ نفری
این نحوه محاسبه شارژ به تعداد ساکنان هر واحد بستگی دارد و مختص مجتمعهای مسکونی است. برای مثال شارژ هر نفر به صورت ماهانه، بیست هزار تومان است. به این ترتیب، شارژ واحدی که سه نفر ساکن آن هستند، ماهانه شصت هزار تومان میشود و واحدی که پنج نفر ساکن دارد، باید ماهانه صد هزار تومان پرداخت کند.
این روش برای مجتمعهایی که سیستم آب مشترک دارند، مناسب است؛ زیرا بیشترین هزینه صرف مصرف آب میشود.
آیا واحدهای خالی نیز باید شارژ پرداخت کنند؟
طبق ماده ۴ قانون تملک آپارتمانها تمام واحدهای یک مجتمع آپارتمانی اعم از اینکه مورداستفاده واقع شوند یا نشوند، باید بهصورت ماهیانه مبلغ شارژ را پرداخت کنند. البته واحدهایی که مورداستفاده قرار نمیگیرند، معاف از پرداخت هزینههای مشترک ساختمان هستند.
در آپارتمانها و دیگر ساختمانهای چندواحدی، صورتجلسههایی بهصورت مصوب بین مالکان به اجرا در میآید که نحوه محاسبه شارژ ساختمان را بهدقت تعیین میکند. روشهای محاسبه و پرداخت شارژ ساختمان به تصمیم هیئتمدیره ساختمان بستگی دارد.
اگر به دنبال خرید آپارتمان یا اجاره آن هستید، بهتر است قبل از نهاییشدن قرارداد خرید و اجاره، نگاهی به قوانین آپارتماننشینی و قوانین ساختمان مدنظر داشته باشید. باتوجهبه این قوانین تا حدودی میتوان هزینههای آتی را پیشبینی کرد.
معمولاً شارژ واحدهای استیجاری توسط مستأجر پرداخت میشود و هزینههای مربوط به تعمیرات اساسی بر عهده مالک است. درصورتیکه مالک از پرداخت این هزینهها خودداری کند مستأجر میتواند به درخواست مدیر ساختمان، این هزینهها را از محل اجاره پرداخته و از اجاره ماهانه کم کند.
قانون محاسبه شارژ ساختمان
هر شخصی به نسبت متراژ واحدی که در آن سکونت دارد باید شارژ پرداخت کند. مگر زمانی که پای تعمیرات کلی ساختمان و هزینههای نگهداری در میان باشد. در بعضی ساختمانها ممکن است جزئیات دیگری هم در نظر گرفته شود. بهعنوانمثال اگر کنتور آب و گاز ساختمان بین همه واحدها مشترک باشد، شاید مدیریت تصمیم بگیرد هزینه آب و گاز را بر اساس تعداد نفرات تقسیم کند.
چه روش هایی برای پرداخت شارژ وجود دارد؟
در گذشته، این کار به صورت نقدی و دستی انجام میشد که ممکن بود باعث رخ دادن مشکلاتی اعم از بی نظمی یا بهم ریختگی در حساب ها شود؛ امروزه با پیشرفت تکنولوژی، برنامه هایی طراحی شده است که امکان نصب آنها بر روی رایانه و موبایل وجود دارد و این امکان را به ساکنین و مدیران می دهد تا سریع ترین و راحت ترین راه را برای پرداخت و مدیریت شارژها داشته باشند. همان طور که در ابتدا نیز گفته شد، بهترین راه برای جلوگیری از مشکلات مربوط به شارژ ساختمان، توافق در ابتدای بستن قرارداد است.
راهکارهای کاهش هزینههای شارژ ساختمان
یکی از چالشهای اصلی مدیریت شارژ ساختمان، کاهش هزینههای مشترک است. ما در این مقاله به معرفی روشهای عملی و موثر برای کاهش این هزینهها پرداختهایم تا ساکنان بتوانند با آرامش بیشتری در مجتمعهای مسکونی زندگی کنند.
مدیریت شارژ ساختمان برای مجتمعهای مسکونی
مدیریت شارژ ساختمان برای مجتمعهای مسکونی نیازمند برنامهریزی دقیق و استفاده از ابزارهای مدرن مانند نرم افزار کندو است. این نرم افزار با امکانات متنوع خود، مدیریت مالی ساختمان را سادهتر و شفافتر میکند.
چگونه همسایگان را با قوانین شارژ راضی نگه داریم؟
راضی نگه داشتن همسایگان با اجرای منصفانه و دقیق قوانین شارژ ساختمان امکانپذیر است. در این بخش، به بررسی اصول مدیریت مالی در ساختمانهای مسکونی و نقش آن در رضایت همسایگان پرداختهایم.
گروه انبوه سازان و املاک پردیس
بهترین املاکی که اخیرا توسط پردیس معرفی شده
ویلا دوبلکس بانور پردازی مدرن دارای تراس بزرگ در شهرساحلی چاف
تختخواب ها:
۳
حمام ها:
۲
مترمربع:
۲۸۲
فاطمه آژده
۵ روز قبل
خانم برزویی
۱ هفته قبل
خانم برزویی
۲ هفته قبل
خانم برزویی
۲ هفته قبل
خانم برزویی
۳ هفته قبل
خانم برزویی
۳ هفته قبل
خانم برزویی
۳ هفته قبل
خانم برزویی
۱ ماه قبل
خانم برزویی
۱ ماه قبل
زمین مسکونی در چاف و چمخاله با جواز ساخت
۱۷ آبان ۱۴۰۳
بدون دیدگاه
ویلا دوبلکس بانمای مدرن و مدارک تکمیل دارای تراس بزرگ در چاف و چمخاله
۱۶ آبان ۱۴۰۳
بدون دیدگاه
نکات و مدارک مهم برای اجاره منزل
۱۴ آبان ۱۴۰۳
بدون دیدگاه