سرمایه گذاری در طلا و ملک یکی از روشهای متداول برای حفظ ارزش پول است اما نکته قابل توجه زمان مناسب سرمایه گذاری میباشد. اگر میخواهید با مزایا و معایب سرمایه گذاری در مسکن و سرمایه گذاری در طلا آشنا شوید و بدانید که چه زمانی برای سرمایهگذاری مناسب است، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
مسکن یا طلا؟
در این مطلب قصد داریم به پیش بینی قیمت مسکن و طلا در آینده بپردازیم. بطور متوسط دریک دهه اخیر بازدهی طلا نسبت به دیگر بازارها بیشتر بوده است. بنابراین به شما توصیه میکنیم که بخشی از سرمایه خود را به خرید طلا اختصاص دهید.
مسکن نیز مزایا و جذابیتهای خود را دارد. با توجه به کاهش ساخت و ساز، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تحریم و تورم، میتوان پیش بینی کرد که در سال آینده با افزایش قیمت مسکن رو به رو شویم. در حال حاضر با تورم رکودی مواجه هستیم و این موضوع قدرت چانه زنی خریدار را افزایش داده است. بنابراین اگر قصد خرید سرمایه گذاری در ملک را دارید، واحدهای متراژ کوچک را در مناطق پرتقاضا خریداری کنید.
شاخصهای پیش بینی قیمت طلا
- پیش بینی دلار: نخستین فاکتور در پیش بینی قیمت طلا، پیش بینی دلار است.
- تورم: تورم و انتظارات تورمی باعث افزایش تقاضا برای طلا میشود.
- نقدشوندگی: هر قدر نقدینگی افزایش یابد. تقاضای خرید طلا نیز افزایش مییابد.
- افزایش بازدهی در بازارهای رقیب: زمانی که بازارهایی همچون بورس، بازار پول و بازار کالایی رونق دارند، تقاضا برای طلا کاهش مییابد.
- نرخ بهره بانکی: زمانی که نرخ بهره بانکی افزایش مییابد، سرمایه گذاران ترجیح میدهند که سرمایه خود را در بانک سپرده گذاری کنند.
- تحریم های بین المللی: با افزایش تحریمها، سرمایهها به سمت خرید کالاهای بادوام همچون طلا و سکه میشود.
- سیاست های بانک مرکزی: بانک مرکزی برای کنترل تورم و رکود، سیاست های پولی مختلفی را اعمال میکند. زمانی که تورم افزایش مییابد، بانک مرکزی سیاست پولی انقباضی را در پیش میگیرد که این امر باعث کاهش تقاضای طلا میشود.
مزایای سرمایه گذاری در طلا
- حفظ سرمایه در برابر تورم
- نقدشوندگی سریع
- نداشتن ریسک غیرسیستماتیک
- دریافت وام با وثیقه طلا
معایب سرمایه گذاری در طلا
- احتمال سرقت
- اجرت ساخت و کارمزد
- احتمال تقلب در کالا
- اثربخشی اخبار در قیمت طلا
- نوسانات بالای قیمت طلا
شاخصهای پیش بینی قیمت زمین و مسکن
- انتظارات تورمی
- قوانین و مقررات
- تحولات ناشی از بازارهای موازی
- تحولات ناشی از اخبار سیاست داخلی و بین الملل
- افزایش هزینه ساخت و ساز
- محدودیت عرضه مسکن
مزایای خرید مسکن
- دریافت کرایه از اجاره مسکن: اجاره ملکها میتواند یک منبع درآمد ثابت برای سرمایهگذار باشد. این درآمد میتواند برای پرداخت هزینههای مرتبط با ملک مانند مالیات، مدیریت و نگهداری مورد استفاده قرار گیرد.
- پایداری قیمت مسکن: در زمان رکود نیز قیمت مسکن کاهش پیدا نمیکند تنها حجم معاملات کم میشود.
- تنوع در سرمایه گذاری: سرمایهگذاری در مسکن میتواند به عنوان یک راه برای تنوع سبد سرمایهگذاری مورد استفاده قرار گیرد، زیرا ارزش مسکن بازدهی متفاوتی نسبت به سایر سرمایهگذاریها دارد.
- عدم نیاز به کسب دانش: خرید مسکن نیاز به دانش تخصصی ندارد.
معایب خرید مسکن
- نقدشوندگی پایین: در دوران رکود، استقبال از خرید مسکن بسیار کاهش مییابد. در نتیجه نقدشوندگی آن پایین میشود.
- هزینه نگهداری بالا: هر چه سال ساخت خانه افزایش مییابد، هزینه نگهداری آن یبشتر میشود.
- ریسک درگیری نظامی: یکی از بزرگترین ریسکهای بازار مسکن، درگیری نظامی است. در صورتی که در مرزهای کشور دچار درگیری و تنش شویم، قیمت مسکن کاهش مییابد.
- استهلاک: استهلاک یکی از معایب سرمایه گذاری در بازار مسکن است.
- ریسک بالایی طبیعی: در برخی مناطق سیل و زلزله خیز ریسک خرید مسکن بالا است.
- مناسب سرمایه گذاری بلندمدت: در کوتاه مدت امکان کسب سود بالا در مسکن وجود ندارد.
پیش بینی قیمت مسکن در سال ۱۴۰۳
برای پیش بینی قیمت مسکن در سال ۱۴۰۳ باید فاکتورهای زیر بررسی شود:
۱- تسهیلات بانکی: تسهیلات بانکی، یکی از مهم ترین متغیرهایی است که شروع دوران رونق را ایجاد میکند. هر چه تسهیلات بانکی بیشتر باشد، تقاضا به دنبال آن قیمت بازار مسکن افزایش مییابد.
۲- تعداد پروانههای صادر شده شهرداری: بررسی تعداد پروانههای صادر شده شهرداری مهم است. در صورتی که طی ۴ تا ۶ ماه متوالی تعداد پروانه های صادر شده شهرداری افزایش یابد، به این معنی است که سازندگان ملک به آینده بازار مسکن خوش بین هستند. در این شرایط حدود یک سال آینده شاهد رونق بازار خواهیم بود.
۳- نرخ بهره: نرخ بهره یکی از ابزارهای بانک مرکزی برای کنترل تورم و رکود است. نرخ بهره میتواند در بسیاری از بازارها تاثیر گذار باشد و بازار مسکن نیز از این امر مستثنی نیست.
۴- قیمت ارز: با توجه به تحریمها قیمت ارز در ایران رو به افزایش است و خود این باعث افزایش تقاضای سرمایه گذاری میشود.
۵- تورم: زمانی که نرخ بهره کمتر از تورم باشد، تقاضا برای سرمایه گذاری در داراییهای بادوام همچون ملک افزایش مییابد. بالعکس اگر نرخ بهره بیشتر از نرخ تورم باشد، مردم ترجیح میدهند که سرمایه خود را در بانک سپرده گذاری کنند. در نتیجه بازار مسکن وارد رکود میشود.
۶- حجم معاملات مسکن: اگر در سه ماه متوالی حجم معاملات مسکن افزایش یابد، به این معنی است که سفته بازی در این بازار افزایش یابد و باید در آینده شاهد رکود شدید باشیم.
۷- عدم تعادل در عرضه و تقاضا: در سال ۱۴۰۲ قرار بود که با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۳، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، افزایش تورم و افزایش نرخ دلار را خواهیم داشت، احتمال دارد که مسکن وارد دوران رونق شود.
با توجه به فاکتورهای قابل بررسی برای قیمت ملک در سال ۱۴۰۳، پیش بینی میشود که در سال آینده قیمت ملک افزایش داشته باشد.
تیم ما در املاک پردیس چند فایل ایده آل با قیمت مناسب را در چاف و چمخاله لنگرود گردآوری کرده که پیشنهاد می کنیم بررسی نمایید