با فرهنگ آپارتمان نشینی بیشتر آشنا شوید!
- Hamed Daneshmand
- اردیبهشت ۱۲, ۱۴۰۳
- املاک پردیس در چاف و چمخاله
آپارتمان نشینی یک پدیده مهم در جوامع مدرن است که به عنوان نمادی از تغییرات در سبک زندگی انسانها مطرح میشود. این فرهنگ نه تنها شکل زندگی افراد را تغییر داده، بلکه به شکل معیارها و ارزشهای اجتماعی نیز تاثیر گذار بوده است. در این مقاله، به بررسی و تحلیل فرهنگ آپارتمان نشینی و تاثیرات آن بر جوامع و شهرها خواهیم پرداخت.
فرهنگ آپارتمان نشینی
برای بررسی واژۀ فرهنگ آپارتمان نشینی لازم است با دو واژۀ تشکیل دهنده ی آن آشنا شویم و سپس به تعریف درستی از آن برسیم . واژۀ فرهنگ در اصل به معنی مجموعه عادت ها، دانش باور، قوانین، هنر و مسائل اخلاقی و کلیه ی مواردی است که هر فرد در جامعه فرا میگیرد و به نسل های بعد خود انتقال میدهد. همچنین واژۀ آپارتمان نشینی از جایی پدیدار شد که به علت افزایش جمعیت آپارتمان ها و مجتمع های مسکونی جای خود را به منزل های ویلایی و شخصی دادند و بشر در آپارتمان ها سکونت کرد .
واضح است که از ابتدای پیدایش هر پدیده ای لازم است فرهنگ درست آن را فرا بگیریم تا در تعامل با دیگران دچار مشکل نشویم . فرهنگ آپارتمان نشینی به مجموعه قواعد و اصولی گفته میشود که افراد ساکن در یک آپارتمان ملزم به رعایت آن هستند تا جامعه ی آپارتمان نشینی به بقای خود به شکل درستی ادامه دهد . برای مثال مواردی همچون رعایت ساعت رفت و آمد یا سر و صدا در منزل ,نکات مربوط به نگهداری حیوانات , مصرف بهینه برق، پرداخت به موقع شارژ ,نحوه ی استفاده از مشاعات ساختمان و چندین مورد دیگر جز مواردی است که هر یک در فرهنگ آپارتمان تعریف خود را دارد.
.
ویژگیهای مهم
۱. ارتقاء اجتماعی: فرهنگ آپارتمان نشینی تا حد زیادی به ارتقاء اجتماعی افراد کمک کرده است. مردم در آپارتمانها با همسایگان خود در تماس مستقیم هستند و ارتباطات اجتماعی بیشتری برقرار میکنند.
۲. تغییر در نگرش به مسکن: انتخاب مسکن برای بسیاری از افراد به یک تجربه شخصی تبدیل شده است. انتخاب آپارتمان و مکان زندگی معمولاً بر اساس موقعیت جغرافیایی، امکانات، و رفاهیات ارائه شده توسط آپارتمان تصمیم گیری میشود.
۳. تغییر در نگرش به مالکیت: در اجتماعات آپارتمان نشین، افراد به جای مالکیت مسکن، اکثراً اجارهنامهها را انتخاب میکنند. این تغییر نگرش به مالکیت به دلیل هزینههای بالای مسکن و نگرانیهای مربوط به نگهداری و تعمیرات آن اتفاق افتاده است.
تاثیرات آپارتمان نشینی بر جوامع
۱. تغییر در شکل زندگی اجتماعی: فرهنگ آپارتمان نشینی باعث تغییرات عمدهای در شکل زندگی اجتماعی افراد شده است. این تغییرات شامل کاهش ارتباطات در فضای عمومی و افزایش ارتباطات در فضای خصوصی آپارتمانها میشود.
۲. تغییر در تجربه شهری: شهرها به عنوان محیط معیشتی تحت تاثیر فرهنگ آپارتمان نشینی قرار گرفتهاند. این تغییر شامل توسعه مناطق مسکونی چندمنظوره و افزایش ترافیک در برخی مناطق شهری است.
۳. تغییر در زیرساختهای شهری: با افزایش نیاز به مسکن آپارتمانی، شهرها مجبور به ارتقاء زیرساختهای خود به منظور پاسخ به نیازهای افراد شدهاند.
چهار دیواری اختیاری؟
برخی افراد در مقابل توصیه ی دیگران به رعایت موارد مربوط به فرهنگ درست در جامعه , مخصوصا در موارد آپارتمان نشینی , از ضرب المثل “چهار دیواری اختیاری ” استفاده میکنند . باید توجه داشت که با گذشت زمان و تغییر سبک زندگی بشر لازم است گاهی حتی ضرب المثل هایمان را منسوخ اعلام کنیم چرا که در گذشته هیچ چهار دیواری بر روی سقف چهار دیواری دیگر بنا نمیشد و افراد پشت درب منزلشان حیاط بود و نه منزل همسایه ی دیگر .
پس کافی است کمی منطقی باشیم تا به این مفهوم پی ببریم که زندگی آپارتمان نشینی که تنها به اندازه ی یک دیوار ( که عموما هم نازک تر از یک مقوا ساخته شده ) ضخامت دارد , بهتر است به حقوق یکدیگر احترام بگذاریم و تا حد ممکن فرهنگ آپارتمان نشینی را رعایت کنیم
رعایت نکات مهم آپارتمان نشینی
از هرگونه انجام کارهای پرسروصدا یا تعمیرات در ساعات شب و هنگام استراحت ساکنین آپارتمان جلوگیری شود و این کارها در روز انجام شود.
تغییر در نمای ساختمان و تزئینات داخلی توسط ساکنان غیرمجاز است .
برگزاری مهمانیهای گاهوبیگاه و شبانه با سروصدای بالا و تا دیروقت در آپارتمان ممنوع است.
نگه داشتن حیوانات خانگی در آپارتمان کار درستی نیست و ممنوع است.
در صورت داشتن حق شارژ، پرداخت به موقع حق شارژ به مدیر ساختمان برای هزینههای ساختمان ضروری است.
در صورت مشاهده فرد یا افراد ناشناس در ساختمان به مدیر ساختمان و همسایهها اطلاع داده و آنها را در جریان بگذارید و از باز کردن در آپارتمان به روی افراد ناشناس جدا خودداری کنید.
از دعوا و نزاع در ساختمان پرهیز کنید و با همسایههای خود نیز برخورد تند نداشته باشید. در صورت بروز هرگونه مشکل با سایر همسایگان بهتر است مشکل را با مدیر ساختمان در میان گذاشته یا در جلسات ساختمان مطرح کنید.
در صورت آسیب رساندن و ایجاد خسارت به محیط ساختمان و قسمتهای مشترک توسط یکی از افراد یا همسایهها، هزینه وارد شده باید توسط شخص آسیب زننده پرداخت شود.
احترام به حقوق شخصی افراد و ساکنان آپارتمان، در صورت استفاده از محیطهای مشترک بهتر است رضایت همسایهها را از قبل بگیرید.
نتیجهگیری:
آپارتمان نشینی به عنوان یک پدیده جهانی از تغییرات در زندگی شهری و اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است. این فرهنگ نه تنها به تغییر شکل زندگی افراد کمک کرده است بلکه تاثیرات عمیقی بر جوامع و شهرها داشته است. به منظور مدیریت بهینه این تغییرات و حفظ تعادل در جوامع شهری، لازم است مطالعات بیشتری در زمینه فرهنگ آپارتمان نشینی انجام شود و سیاستهای مناسبی تدوین گردد.
خرید ویلا در چاف و چمخاله با اقساط
۲۰ آبان ۱۴۰۳
بدون دیدگاه
زمین مسکونی در چاف و چمخاله با جواز ساخت
۱۷ آبان ۱۴۰۳
بدون دیدگاه