راهنمای انتخاب لوستر با توجه به متراژ پذیرایی!

لوسترها به عنوان یکی از عناصر اصلی تزئینی و نورپردازی در فضاهای داخلی شناخته می‌شوند. این عناصر زیبا و متنوع به تنهایی می‌توانند تأثیر زیادی بر جو و احساس فضایی که در آن قرار دارند، داشته باشند. به خصوص در خانه‌های بزرگ و تعدادی از اتاق‌ها، انتخاب لوستر مناسب می‌تواند به شکل‌گیری هویت فضا کمک کند. در این مقاله، به بررسی نقش لوستر در طراحی داخلی و ارتباط آن با متراژ خانه خواهیم پرداخت.

در انتخاب لوستر، متراژ خانه و ابعاد اتاق‌ها نقش کلیدی دارند. به عنوان یک قاعده کلی، هرچه فضای شما بزرگ‌تر باشد، لوستر بزرگ‌تری نیاز است. در زیر به چند نکته در ارتباط با متراژ و لوستر اشاره می‌کنیم:

  1. فواصل مستقل: در فضاهای بزرگ، لوسترهای چندگانه یا ترکیبی از لوستر و منابع نوری دیگر می‌توانند تعادل مناسبی ایجاد کنند.

  2. ارتفاع سقف: ارتفاع سقف نیز بر نوع و اندازه لوستر تأثیر می‌گذارد. در فضاهای با سقف‌های بلند، لوسترهای آویزان و بزرگ‌تر مناسب‌تر هستند.

  3. هماهنگی با دکوراسیون: توجه به هماهنگی لوستر با دکوراسیون داخلی و دیگر عناصر منزل نیز بسیار مهم است. لوستر باید با سبک و رنگ‌های دیگر موجود در فضا همخوانی داشته باشد.

نخستین چالش در انتخاب لوستر چند شاخه برای سالن شما ، میزان فضایی است که شما در اختیار دارید. اگر فضای اتاق نشیمن شما کوچک است، بهتر است از لوسترهایی با شاخه ها و چراغ های کمتر استفاده کنید. چرا که اگه لوستری با چراغ های زیاد انتخاب کنید، مجبور می شوید برخی لامپ ها را باز کنید که نمای نچندان زیبا به لوستر شما می دهد.

لوستر مناسب پذیرایی

لوسترها برای اتاق نشیمن جذاب است، برای اتاق خواب، نور لوسترها چندان دوست داشتنی نیست و قطعا شما ترجیح می دهید به جای آن، یک دیوارکوب کم نور یا یک آباژور داشته باشید. رنگ لوسترها باید مطابق رنگ چیدمان دیگر لوازم منزل باشد اما از آن جا که لوستر را مثل پرده یا مبلمان زود به زود تعویض نمی کنند، سعی کنید رنگی انتخاب کنید که همیشه شیک و جدید به نظر برسد و با چند نوع دکوراسیون همخوانی داشته باشد.

 از متداول ترین پرسش خریداران لوستر  این است که، مثلاً برای فضای ۵۰ متری با ارتفاع حدود ۳ متر چه لوستری ایده آل است؟

باید عنوان کنیم که یک جواب مشخص و قاطع برای این سوال وجود ندارد، بهتر است برای تعیین تعداد لوستر یا تعداد شاخه های هر لوستر دو فاکتور مهم را در نظر بگیرید

۱-  میزان نوردهی لوستر با توجه به تعیین هدف از خرید لوستر

۲- تناسب لوستر با محیطی که قرار است لوستر در آن قرار بگیرد

میزان روشنایی بقیه منابع نوری را حساب کنید و سپس لوستری انتخاب کنید که تکمیل کننده آن باشد. برای مثال تامین روشنایی مناسب برای فضای ورودی، به میزان نور ۲۰۰ تا ۴۰۰ وات نیازمند است.

دقت داشته باشید که لوستر دارای چند لامپ است زیرا هرچه تعداد لامپ های آن بیشتر باشد، نور و روشنایی بیشتری را تولید می  کند و اگر این میزان روشنایی بیشتر از حد مورد نیاز شما برای آن فضا باشد، مجبور می شوید لامپ های بعضی از شاخه های آن را خاموش کنید که در این حالت جلوه ی زیبایی پیدا نخواهد کرد.

البته می توانید از لوسترهایی که لامپ هایشان دارای پوشش است نیز استفاده کنید تا میزان نور خروجی را کنترل کنید. در انتخاب لوستر شاخه ای ، علاوه بر کاربری فضا، باید به وسعت آن هم توجه کنید. بهتر است برای پذیرایی و فضاهای نشیمن بزرگ از لوستر های بزرگ و حجیم و برای نشیمن های کوچک تر از لوستر های کم حجم و سبک تر استفاده شود.

معمولاً خرید لوستر های حبابی برای این فضاها متداول نمی باشد و نمای زیبایی به این فضاها نمی دهند. در اتاقی با ابعاد وسیع، یک لوستر بزرگ بیشتر خودش را نشان می دهد و تناسب بیشتری با فضا دارد.

اگر به تجهیزات نوری کوچکتری احتیاج دارید، می توانید به جای لوستر از چراغ آویز استفاده کنید.در صورتی که سقف منزل چندان بلند نیست، بهتر است لوستر بلند و آویز انتخاب نکنید. چرا که سقف خانه را کوتاه تر نشان می دهد.

پتوصیه می شود نمونه های سقفی را انتخاب کنید و در کنار آن یک چراغ دیوارکوب یا یک آباژور هماهنگ با طراحی لوستر استفاده کنید. توجه داشته باشید که لوستر مناسب خانه ی شما باید با مبلمان منزلتان هماهنگ باشد. اگر تصمیم دارید لوستر را بالای میز غذاخوری نصب کنید، توجه داشتن به شکل و ابعاد میز به خصوص نقطه وسط آن اهمیت بسیار دارد. لوستر چند شاخه و میز نباید حالتی غالب بر یکدیگر داشته باشند و باید متناسب به نظر برسند. در این حالت قطر لوستر باید حداقل ۳۰ سانتی متر از عرض میز کمتر باشد و حداقل ۱۲۰ سانتی متر از دیوار های اتاق فاصله داشته باشد. علاوه بر این نقطه ی وسط آن باید با نقطه ی وسط میز در یک محور قرار بگیرد.

راهنمای انتخاب سایز لوستر

تعیین مناسب سایز برای اتاق یا محوطه ی نشیمن یکی از مهم ترین عوامل در انتخاب لوستر است. اگر لوستری کوچک تر از اندازه ی مناسب انتخاب کنید در فضای شما گم خواهد شد و به چشم نمی آید و عملا بودجه ی شما هدر رفته است و اگر انتخاب شما بیش از حد بزرگ باشد رسما تناسب شما را در هم شکسته و زیبایی فضا را پایمال خواهد کرد.

در اینجا چند نکته به شما می آموزیم تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

بیش از هر چیز به خاطر داشته باشید که استایل و وزن بصری لوستر روی تعیین سایز مناسب تاثیر به سزایی دارد.

لوستر با وزن بالای نوری کمی کوچک تر به نظر میرسد در حالی که لوستر با نور های کوچک (لامپ های کوچک) کمی بزرگ تر.

راه ساده برای تعیین سایز لوستر این است که طول و عرض اتاق را بر حسب فوت (برای تبدیل متر به فوت ، متر را در ۳.۳ ضرب کنید) با هم جمع کنید.

این عدد قطر لوستر شما بر حسب اینچ خواهد بود. برای مثال لوستر مناسب برای یک اتاق ۳*۴ مطابق زیر محاسبه میشود.

(هر اینچ برابر ۲.۵۴ سانتی متر است)

این موارد هم به شما در تعیین سایز مناسب کمک میکند:

اگر اتاق شما کوچک تر از ۳*۳ متر است ، عرض لوستر باید بین ۴۳ تا ۵۰ سانتی متر باشد.

اگر اتاق شما حدود  ۴*۴ متر است ، عرض لوستر باید حدود ۶۰ تا ۷۰ سانتی متر باشد.

اگر اتاق شما حدود  ۴.۵*۴.۵ متر است ، عرض لوستر باید بین ۶۵ تا ۸۲  سانتی متر باشد.

معرفی و فروش لوسترهای تک آویز برای آشپزخانه | بیشتر بخوانید

تم طراحی داخلی خودتان را بشناسید.

قبل از خرید لوستر چند شاخه ، شما باید در مورد سبک طراحی داخلی خودتان آگاهی داشته باشید. سبک طراحی منزل شما شبیه به کدام یک از سبک‌های دکوراسیون داخلی است؟ سنتی، معاصر، مینی مال یا فرانسوی؟

برای تعیین اینکه سالن شما لوستر چند شاخه لازم دارد دو فاکتور مهم باید لحاظ شود . اول حجم لوستر انتخابی و دوم میزان نوردهی لوستر با توجه به هدف از خرید لوستر ارزان .

لوستر ها بسته به سبک‌های دکوراسیون، طراحی می‌شوند و برای همین است که شما باید سبک طراحی داخلی‎تان را بشناسید. این طراحی داخلی به شما کمک می‌کند تا راحت ‌تر در مورد نوع کریستال، فلزی، آهنی، برنزی و چوبی آن تصمیم بگیرد.

همینطور رنگ لوستر نیز به سبک طراحی تان بستگی دارد و شما باید متناسب با دکوراسیون تان آن را انتخاب کنید .

لامپ های لوستر باید چطور باشند؟

لامپ های لوستر نباید مدل خیلی عجیب و غریبی داشته باشند.

در این صورت اگر یکی از آنها آسیب ببیند، تهیه نمونه آن سخت می‌شود و جای خالی لامپ مانند دندانی که افتاده باشد، ظاهر لوستر را تحت ‌الشعاع قرار میدهد. این هم ایده بدی نیست که در انتخاب نوع لامپ لوستر ترکیبی از لامپ های آفتابی و مهتابی را در نظر داشته باشید. میگویند تلفیق نور زرد و سفید در یک فضا، روشنایی مناسب ‌تری ایجاد می‌کند.

اگر که بیشتر جنبه تزئینی لوستر چند شاخه برایتان اهمیت دارد، انتخاب لوستری با تعداد لامپ های کمتر هم منطقی است. بسیاری از خانه‌ ها دارای چراغ های هالوژنی هستند که در سقف کار گذاشته شده و در نتیجه خلأ نور و روشنایی را به کمک لوستر رفع نمیکنند. انتخاب لوستر چوبی مناسب سالن ، هر خانه با توجه به نوع چیدمان، متراژ و فضاهای داخلی خانه نیاز به منبع نور و لوستر مناسب دارد.

انتخاب نوع نور، میزان روشنایی و انتخاب فضای مناسب برای آن از اصول اولیه و مهم در نورپردازی خانه است. استفاده از منبع های نوری اشتباه می‌تواند تمام هنر معماری را از بین ببرد و باعث شود زیبایی های منزل به چشم نیاید. هنگام انتخاب لوستر چند شاخه  باید دقت شود تا با باقی وسایل منزل هماهنگی داشته باشد. طول و عرض اتاق با یک فرمول ساده نشان میدهد که لوستر مناسب برای اتاق چه اندازه ‌ای است.

 دقت در این انتخاب‌ها، می‌توان به فضایی دلنشین و جذاب دست یافت که نه تنها عملکردی باشد بلکه احساس خوبی نیز در ساکنان و مهمانان ایجاد کند. در پایان، این نکته را در نظر داشته باشید که لوستر تنها یک منبع نور نیست، بلکه یک قطعه هنری است که می‌تواند زیبایی و شیوه زندگی شما را به تصویر بکشد

 

گروه انبوه سازان و املاک پردیس

بهترین املاکی که اخیرا توسط پردیس معرفی شده

ارسال دیدگاه

املاک را مقایسه کنید

مقایسه (0)