جاذبه های گردشگری رضوانشهر گیلان
- Hamed Daneshmand
- آبان ۲, ۱۴۰۳
- املاک پردیس در چاف و چمخاله
رضوانشهر یکی از شهرستانهای استان گیلان در شمال ایران است. مرکز این شهرستان شهر رضوانشهر است. این شهرستان در، بین سواحل دریای خزر و رشته کوههای تالش قرار دارد و از دو بخش جلگهای و کوهستانی تشکیل شدهاست. این شهرستان از شمال به دریای خزر و شهرستان تالشپ، از غرب به شهرستان خلخال، از جنوب به شهرستانهای صومعه سرا و ماسال و از شرق با شهرستان بندر انزلی همجوار است.
آرامگاه تاریخی شاعر و عارف نامدار گیلان و پدر شعر گیلکی پیر شرفشاه دولایی در روستای دارسرا از توابع دهستان گیل دولاب بخش مرکزی شهرستان رضوانشهر،[۳] روستای گردشگری اورماملال، منطقهٔ گردشگری دوران و جاده پونل به خلخال، آبشار ویسادار، سواحل زیبای روستاهای ساحلی تازه آباد، رودسر، خیمه سر، شفارود و نوکنده و بقعهٔ تاریخی امین سلطان غریب بنده [۴] در مرکز شهر، از جاذبههای گردشگری، تاریخی و زیارتی شهرستان رضوانشهر میباشند. کارخانه تولید کاغذ به نام شرکت صنایع چوب و کاغذ ایران چوکا نیز در این شهرستان قرار دارد. این کارخانه که زمانی حدود ۷۰ درصد کاغذ کارتن کشور را تولید میکرد اکنون دارای وضع نابسامانی است.
تاریخچه
رضوانشهر بااکثریت قومی تالش و اقلیت گیلک در منطقه تاریخی و باستانی تالش بزرگ قرار دارد، که آثار باستانی بسیاری ازین قوم کهن کشف شده، و قرنها محل حکمرانی خوانین بزرگ و سرداران بزرگ تالش بوده،در سال ۱۳۰۳ اولین مدرسه شش کلاسه در رضوانشهر تأسیس شد.[۱]سالیان پیش در تقسیم بندیهای آب منطقه ای قسمتی از رضوانشهر به تالشدولاب وقسمت کوچکی نیز به گیل دولاب تقسیم بندی شد.
رضوانشهر به روی جاده شوسه شاه عباسی قرار داشت. راه شوسه چهارشنبه بازار-طاهر گوراب-رشت با گذر از رضوانده، رشت و گسگرات را بهآبادی ساحلی شفارود پیوند میداد. و بسیاری از اهالی گیلک زبان انتهای همین جاده مهاجران شهرستانهای صومعه سرا کنونی و رشت هستند که در برای دادو ستد و کار به این مناطق آمدند، که در پسوند شناسنامه نیز مشخص هستند،پیرامون سال ۱۳۱۵ نیز جاده شوسه بندر انزلی به آستارا ساخته شد و مسیر شاه عباسی رضوانده را در محل کنونی چهارراه رضوانشهر قطع کرد. چهارراه و تقاطعی که به اینصورت پدید آمد و امروزه نیز به همین نام در میان قدیمیها شهرت دارد تبدیل به مرکز اصلی و تجمع رضوانشهر برای ایست مسافران و حمل بار و بنه و داد و ستد آنان شد. در نتیجه این محل به سرعت پیشرفت کرد و جنبه شهری به خود گرفت. مانند اکثر شهرهای گیلان، بازار هفتگی رضوانشهر چهارشنبه بازار است که با گذر زمان چهارشنبهبازار از بیگزادمحله رضوانشهر به چهارراه و خیابان سردار جنگل منتقل گردید.
منطقه شفارود رضوانشهر در زمانهای نه چندان دور مرکز ادارات و دادوستد کل منطقه تالش بزرگ بود،که در زمان یکی از نماینده های تالش هلاکو رامبد، از شفارود به هشتبر انتقال پیدا کرد،
و کلا به فراموشی سپرده شد، این منطقه در گذشته قسمتی از خان نشین تالش دولاب بوده، تالش دولاب یکی از از ۵خان نشین خانات تالش که مرکز آن ابادی پونل بود و رضوانشهر (رضوانده قدیم) بعد از تغییرات منطقه ای که با احداث کریدور انزلی به آستارا توسط متفقین در جنگ جهانی دوم ایجاد شد رونق گرفت و قبلا از تاریخ چندانی برخوردار نبود و حاکنان محلی در آبادی پونل اقامت داشتند.
اقتصاد شهرستان زیبای رضوانشهر بر پایه کشاورزی، دامداری است و مردم این شهر که گفته میشود مهربان و خونگرماند،[۱۱] از این راه امرارمعاش میکنند. مهمترین محصولات کشاورزی رضوانشهر: برنج، گندم، جو و مرکبات است که به صورت سنتی و نیمه سنتی کشت میشود. از دیگر فعالیتهای رایج در منطقه میتوان به باغداری، تکثیر گیاهان دارویی و زینتی و پرورش ماهیان سردآبی، گرم آبی و خاویاری، به زنبور داری و پرورش کرم ابریشم و توتون کاری اشاره نمود. از نظر صنایع میتوان کارخانه چوب و کاغذ ایران چوکا که مهمترین کارخانه چوب در سطح خاورمیانه است را نام برد. پرورش دام به دلیل دارا بودن مراتع مناسب (۲۲ هزار هکتار در شهرستان رضوانشهر) از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد.[۱۲]شهرستان رضوانشهر یکی از شهرستانهای استان گیلان در شمال ایران است. مرکز این شهرستان شهر رضوانشهر است. این شهرستان در شمال غربی این استان، بین سواحل دریای خزر و رشته کوههای تالش قرار دارد و از دو بخش جلگهای و کوهستانی تشکیل شدهاست. این شهرستان از شمال به دریای خزر و شهرستان تالش، از غرب به شهرستان خلخال، از جنوب به شهرستانهای صومعه سرا و ماسال و از شرق با شهرستان بندر انزلی مرز مشترک دارد.
مساحت این شهرستان ۷۷۰/۲۹۴ کیلومتر مربع میباشد. این شهرستان از نظر ناهمواری به دو منطقه کوهستانی و جلگه ای تقسیم میشود تقریباً همه رودخانههای شهرستان از منطقه کوهستانی به جلگه سرازیر میشود که مهمترین آنها رودخانه دیناچال، شفارود و چافرود است.
شهرستان رضوانشهر در سال ۷۶از شهرستان تالش منتزع و مستقل گردید که دو بخش مرکزی و پرده سر و چهار دهستان، دیناچال، ییلاقی ارده، خوشابر، گیل دو لاب میباشد و دارای ۱۱۰ آبادی ا ست که از این تعداد ۱۲ آبادی خالی از سکنه است. مرکز این شهرستان، شهر رضوانشهر است. زبانهای رایج در این شهرستان شامل زبان تالشی و گیلکی است. جمعیت این شهرستان طبق سر شماری سال ۸۵ بالغ بر ۶۴۵۷۴ نفر میباشد.
رضوانشهر نه تنها به خاطر زیبایی های طبیعی خود شهرت دارد، بلکه جاذبه ها و امکانات رفاهی فراوانی را برای ساکنین و بازدیدکنندگان ارائه می دهد. این شهر مکان های تاریخی مانند روستای باستانی ماسوله و قلعه خیره کننده رودخان را در خود جای داده است که می توانید در میراث فرهنگی غنی استان گیلان غرق شوید. برای علاقه مندان به طبیعت، جنگل ها و کوه های مجاور فرصت های عالی پیاده روی و پیاده روی را فراهم می کند. رضوانشهر همچنین دارای صحنه آشپزی پر جنب و جوش است، با طیف گسترده ای از رستوران های محلی و بین المللی که غذاهای دریایی لذیذ و غذاهای منطقه ای را ارائه می دهند. علاوه بر این، این شهر به خوبی با امکانات رفاهی مدرن مانند مدارس، بیمارستان ها، مراکز خرید و امکانات تفریحی مجهز است که سبک زندگی راحت و راحت را تضمین می کند.
برخی از جاذبه های گردشگری رضوانشهر گیلان
مسجد اسپی مزگت
مسجد اسپیه مزگت یکی از شگفت انگیزترین بناهای تاریخی استان گیلان در شهرستان رضوانشهر است که از اهمیت تاریخی و مذهبی برخوردار است.
این بنای تاریخی که به «مسجد سفید» نیز معروف است، بقایای آتشکده قدیمی و بزرگ زرتشتیان پیش از اسلام است که رواق چهار گوش درونی آن محل نگهداری آتش مقدس و عبادت مردم در راهروهای کناری آن بوده است.
برخی معتقدند بنای این مسجد مربوط به دوران ساسانیان است.
در دوران بعد از اسلام، اسپیه مزجت بدون هیچ تغییری به مسجدی بدون محراب تبدیل شد. «اسپیه» در زبان تالشی به معنای سفید و «مزگات» در زبان اوستایی به معنای مسجد است.
این ساختمان باورنکردنی سال ها زیر درختی عظیم و زیر برگ های آن پنهان بود که بعداً آن ها را قطع کردند تا ساختمان نمایان شود.
امروزه به دلیل عدم نگهداری، این بنای تاریخی و جذاب در حال تخریب است.
- نشانی: ۲۲ کیلومتری جنوب تالش، رضوانشهر
ارک جنگلی گیسوم
پارک جنگلی گیسوم یا پارک جنگلی درستکار یکی از مکان های معروف گلستان در چهارده کیلومتری رضوانشهر در شهرستان تالش است.
مسیر این پارک جنگلی در مسیر دریای خزر، راهرویی سرسبز و جنگلی اسرارآمیز همراه با درختان سر به فلک کشیده ایجاد کرده است.
این جاده رویایی چهار کیلومتری از میان درختان قطور و بلند می گذرد و در نهایت به ساحل گیزوم و دریای خزر می رسد.
این پارک جنگلی دارای امکاناتی مانند سرویس بهداشتی، تاب و سرسره، باربیکیو و چندین سکوی نشستن است.
- نشانی: محور رشت به آستارا ۱۰ کیلومتر قبل از جاده اسلام به خلخال
قلعه امیر ساسان
قلعه امیرساسان قلعه ای فرسوده در حومه روستای ارده از توابع شهرستان رضوانشهر است که در گذشته اقامتگاه تابستانی حاکمان تالش بوده است.
آبشار ویسادار
آبشار ویسادار یکی از زیباترین و باشکوهترین آبشارهای ایران و سومین آبشار مرتفع استان گیلان در شانزده کیلومتری پرسار شهرستان رضوانشهر است.
برای رسیدن به این آبشار باید مسیری بسیار دیدنی و جنگلی را طی کنید.
جالب است بدانید که پلی بر روی آبشار بی نظیر واسادار وجود دارد که با عبور از آن می توانید منظره فوق العاده ای از آبشار زیر پای خود داشته باشید.
گروه انبوه سازان و املاک پردیس
بهترین املاکی که اخیرا توسط پردیس معرفی شده
ویلا دوبلکس بانور پردازی مدرن دارای تراس بزرگ در شهرساحلی چاف
تختخواب ها:
۳
حمام ها:
۲
مترمربع:
۲۸۲
فاطمه آژده
۲۳ ساعت قبل
خانم برزویی
۶ روز قبل
خانم برزویی
۱ هفته قبل
خانم برزویی
۱ هفته قبل
خانم برزویی
۲ هفته قبل
خانم برزویی
۲ هفته قبل
خانم برزویی
۲ هفته قبل
خانم برزویی
۴ هفته قبل
خانم برزویی
۴ هفته قبل
تأثیر تغییرات اقلیمی بر ارزش املاک: آیا باید نگران باشیم؟
۲۹ آبان ۱۴۰۳
بدون دیدگاه
خرید زمین سرمایهگذاری در لنگرود: چرا باید در لنگرود زمین بخریم؟
۲۸ آبان ۱۴۰۳
بدون دیدگاه
انواع هود آشپزخانه از نظر طراحی
۲۷ آبان ۱۴۰۳
بدون دیدگاه