معرفی شهر بارانی رشت
معرفی شهر بارانی رشت
- Hamed Daneshmand
- مهر ۸, ۱۴۰۳
- املاک پردیس
هوای استان گیلان به معتدل خزری معروف است. کوهستان تالش با جهت شمالی، جنوبی و کوهستان البرز با امتداد غربی-شرقی، مانند سدی از عبور بخار آب دریای مازندران و بادهای مرطوب شمال غربی به داخل ایران جلوگیری میکند و بهعلت ارتفاع زیاد، موجب بارندگیهای فراوان در استان گیلان میشود. میزان بارندگی در استان گیلان به بادهای مرطوبی بستگی دارد که در زمستان از شمال غرب، در بهار از شرق و در تابستان و پاییز از غرب میوزند.
وضعیت دمای شهر به این شرح است که متوسط حداقل دمای رشت شهر ۶٫۳ و متوسط حداکثر مطلق آن ۲۹٫۸ درجه سانتیگراد است. افزایش رطوبت هوا (بهویژه در ماههای گرم سال تا ۹۳ درصد)، به تعدیل دمای هوا در تابستان و کاهش آن در زمستان، بهویژه در نواحی جلگهای نزدیک به دریا، میانجامد. از اینرو، یخبندان زمستانی در نزدیکی کنارههای دریا بسیار کم است.
میانگین سالانه رطوبت نسبی هوا در رشت ۸۱٫۹ درصد که در فصلهای مختلف کمی تغییر میکن. از ۳۶۵ روز سال در شهر رشت، حدود ۱۶۷ روز تمام ابری، ۱۰۴ روز نیمهابری و ۹۴ روز صاف است. ابرناكی در رشت در ماههای سرد سال مانند بیشترین و در ماههای گرم كمترین مقدار را دارا است. میانگین بارش سالانه باران در استان هزار و ۲۰۰ میلیمتر است که این میزان بارش ۱٫۵ برابر متوسط جهانی و ۴٫۵ برابر متوسط کشوری است.
صنایع مهم استان گیلان شامل صنایع غذایی، ریسندگی و بافندگی و چوب و کاغذ است. بهدلیل فراوانی جنگلها در استان گیلان صنایع چوب و کاغذ چوکا در تالش از صنایع مهم گیلان و حتی کشور است. همچنین صنایع دستی نظیر سبدبافی ، حصیربافی و تولید وسایل و اشیاء چوبی نیز از دیگر منابع اقتصادی است. پرورش کرم ابریشم، کشت برنج، چای، توتون، صید و عمل آوری انواع ماهی، تولید و صادرات خاویار از جمله دیگر منابع اقتصادی رشت است.
همچنین جاذبههای گردشگری استان باعث شده تا سالانه میلیونها گردشگر داخلی و خارجی از این استان دیدن کنند.
برخی کارخانههای شهر رشت
- کارخانه گونیبافی، تعداد کارگران پانصد تن؛
- کارخانه بلورسازی، تعداد کارگران بیست تن؛
- کارخانه تخم نوغانگیری، مقدار محصول در سال از ۲۵ تا ۳۰ هزار جعبه؛
فرودگاه سردار جنگل شهر رشت با قابلیت ۱۰۰ پرواز در روز یکی از فرودگاههای مهم ایران به حساب میآید، این فرودگاه در بلوار ولیعصر قرار دارد. فرودگاه رشت از نظر تعداد پرواز در سهماهه اول سال ۱۳۹۵ با ۳۲ درصد رشد نسبت به سال در رتبه چهاردهم فرودگاههای ایران و رتبه اول فرودگاههای شمال ایران است. فرودگاه رشت از لحاظ ارتفاع از سطح دریا منجر به بیشینه سوختگیری و تنها مسیر خط پروازی کناره دریاچه کاسپین (خزر) است و از این لحاظ مقرونبهصرفهترین خط پروازی کشورهای حوزه کشورهای اسکاندیناوی و اروپای مرکزی است.
محلههای معروف رشت
از جمله معروفترین محلههای رشت میتوان به صالحآباد، آب و برق، زیرکوچه، شالکو، احمدیان، پارک شهر، زرجوب، سوخته تکیه، حاجیآباد، بادی الله، ارمنی بولاغ، کرد محله، سرچشمه، باقرآباد، ساغری سازان، دانشسرا، جیرباغ، شهرک قدس، ۱۶متری سمیه سنگ سازی، قلمستان، چهارراه میکائیل، گلباغ نماز، نقره دشت، کرف آباد، حافظ آباد، رودبارتان، چمارسرا، کیژده، معین رودخان (شهرک مروارید)، استادسرا، پاسکیاب، سرخه بنده، آتشگاه، صیقلان، کیاب، سبزه میدان، شهرداری، گلسار، بوسار، فخب و پل عراق اشاره کرد.
شهر رشت یکی از زیباترین شهرهای ایران و پیشرفته است که زیبایی های بصری فراوانی برای گردشگران خود دارد. در رشت انواع و اقسام بازارهای مختلف و مراکز خرید کوچک و بزرگ را می توانید پیدا کنید. لباس سنتی زنان گیلکی هنوز هم در برخی مناطق این شهر و در روستاهای آن بر تن بانوان محلی دیده می شود. دامن های چین دار و رنگارنگ به همراه جلیقه و روسری را می توانید از بازار معروف رشت بخرید. لباس های محلی رشت همگی رنگین کمانی از رنگ های زیبا و دیدنی هستند.
هر آن چیزی که ممکن است تا شما به آن احتیاج داشته باشید را می توانید در این مراکز و بازارها پیدا کنید. از انواع و اقسام سوغاتی ها، تولیدات سنتی این شهر و محصولات خوراکی تازه گرفته تا انواع و اقسام لباس های زنانه، مردانه و بچه گانه، کیف و کفش. حضور در بازارهای سنتی بزرگترین شهر شمال کشور و خرید در آن ها، از جاذبه های پیشنهادی سفر است.
خوشمزه ترین غذاهای شمالی در شهر رشت
وقتی که به رشت در شمال رفتید، به هیچ عنوان شکم گردی را فراموش نکنید. زیرا اگر از غذاهای رشتی، آن هم با دست پخت خودشان نخورید، گویی اصلا این شهر را ندیده و نشناخته اید. در معرفی شهر رشت نباید از غذاهای محلی غافل شد. شهری که پر است از غذاخوری های سنتی، محلی و حتی لوکس و مجلل. هر کدام از غذاهای این شهر را که بچشید، گویی تازه با مزه ی موادی که در آن غذا استفاده شده است آشنا شده اید!
معروف ترین غذاهای رشتی عبارتند از: کال کباب، انواع ماهی، کویی خوروش، تورش تره، اناربیج، واویشکا، باقلا قاتق، سیر قلیه، اشپل کوکو، شامی رشتی و یک عالمه غذای خوشمزه دیگر. پایتخت گیلان از لحاظ دارا بودن امکانات حمل و نقل نیز از شهرهای پیشرفته کشور است.
جاذبه ای که حدود ۴۰۰ سال پایتخت گیلان و مردم گیلکی بوده، جاذبه های بیشماری دارد. ۶ تا از جاذبه های معروف رشت را به شما معرفی می کنیم. افرادی هم به دنبال لیست جاهای دیدنی رشت هستند، می توانند به مقاله جاذبه های رشت در مجله الی گشت مراجعه کنند.
۱- میدان شهرداری رشت
نماد شهر رشت، میدان شهرداری است که در دوره ی حکومت پهلوی ها در سال ۱۳۰۵ ساخته شده است. این ساختمان را با توجه و تاثیرگیری از هنر کلاسیک ساختمان سازی اروپایی، مخصوصا معماری روسی طراحی و ساخته اند. این ساختمان بزرگ و زیبا هنوز هم شهرداری رشت بوده و علاوه بر جاذبه بودن، ساختمانی اداری نیز هست. برج ساعت و موزه پست یکی از جاذبه های موجود در ساختمان شهرداری رشت هستند.
۲- پارک ملت رشت
پارک ملت رشت یا به اصطلاح دیگر، سیاه باغ یکی از زیباترین و خوش آب و هواترین جاهای رشت است. شما می توانید در رشت وارد پارک و طبیعتی بی نظیر شده و از انرژی درختان تنومد و قدیمی لبریز شوید. در کنار آن ها، زمین های ورزشی، آلاچیق های خانوادگی و زمین بازی کودکان ساخته اند.
۳- بازار رشت
امکان ندارد که شما به رشت بروید و از بازار سنتی رشت بازدید نکنید. بازار رشت کاملا روباز است و انواع و اقسام مواد غذایی و غیر غذایی در آن به فروش می رود. اهالی شهرهای نزدیک رشت برای خرید یا فروش به اینجا می آیند. برای آشنایی بیشتر، مطلب معرفی بازارهای رشت را بخوانید.
سرانه ورزشی در رشت
بسیاری از محلههای رشت فاقد فضاهای ورزشی است، کمبود امکانات، عدم مشارکت جدی بخش خصوصی و کمبود فضای ورزشی برای بیشتر رشتههای ورزشی باعث بروز مشکلات شده است. در شهرستان رشت بیش از ۵۰ هزار ورزشکار سازمان یافته در ۴۱ هیئت ورزشی فعالیت دارند که در تعداد ورزشکار سازمان یافته ۴۸ درصد استان گیلان را در اختیار دارد؛ اما با این وجود متاسفانه سرانه ورزشی شهرستان رشت کمتر از ۵۰ سانتیمتر است و در بین ۱۶ شهرستان استان گیلان، مقام آخر را دارد.
دسترسی
برای ما ایرانیها جاده چالوس نهتنها در خاطرات خودمان، بلکه در خاطرات پدربزرگها و مادربزرگهایمان هم نقش پررنگی دارد. همین موضوع باعث شده که جاده چالوس یکی از محبوبترین و درعینحال شلوغترین جادههای ایران باشد.
خبر خوب این است که اگر میخواهید به رشت بروید و دوست ندارید به جاده چالوس خیانت کنید، میتوانید از این مسیر هم خودتان را به رشت برسانید. البته باید بگویم در این حالت زیبایی و خاطرات کودکیتان بهای مسیر بیشتر راه را میدهند، چون درصورتیکه از جاده چالوس به رشت بروید، ۳۵۱ کیلومتر راه یعنی حداقل ۶ ساعت رانندگی بدون احتساب توقف و ترافیک پیش روی شما است.
برای رفتن به رشت از جاده چالوس باید اول وارد آزادراه تهران – شمال شوید که از ۲ مسیر اتوبان کرج و اتوبان همت قابل دسترسی است و بعد مسیر چالوس تا رشت را طی کنید.
شهرهایی که در طول جاده چالوس از آن گذر میکنید
وقتی از جاده چالوس به رشت بروید، علاوه بر اینکه خود جاده زیباییهایی بینظیری را به چشمانتان هدیه میدهد، در طول مسیر از کنار شهرهای زیر هم رد میشوید:
- گچسر
- مرزنآباد
- چالوس
- سلمان شهر
- تنکابن
- رامسر
- رودسر
- لنگرود
- لاهیجان
با اینکه سفر با خودروی شخصی به رشت آنهم از جاده چالوس کمی طولانیتر است، اما این فرصت را به شما میدهد که در برنامه سفرتان بازدید از شهرهای بالا که هرکدام بهنوبه خود یک شهر توریستی هستند را هم قرار دهید. مثلاً از رامسر که عروس شهرهای شمالی است دیدن کنید یا در لاهیجان گشتی بزنید و سوغاتیهای خوشمزه بخرید.